Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] sprawdzanie PR, podanie strony, słów kluczowych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lejto
Wiem jak za pomocą php sprawdzić pr danej strony. Przeczytałem o tym tu http://blog.shpyo.net/?newsID=51
Mam jednak pytanie co do jak napisać skrypt który po wpisaniu fraz kluczowych wyświetla nam się lista pozycji tej domeny dla szukanych fraz z podaniem numeru pozycji (dokładny numer pozycji, pomijając reklamy) w formie liczbowej.

Pozdrawiam
wry
w manualu php'a poczytaj sobie o bibliotece curl pozniej w tym samym manualu poczytaj sobie o preg_match (lub podobnych) i w koncu w jednym z pierwszych wynikow wyszukiwania w google na fraze "wyrazenia regularne" pocztaj sobie o... wyrazeniach regularnych (ze zrozumieniem)

ps jak widzisz roboty jest masa tongue.gif, widzialem ze na serwisach ze zleceniami taki skrypt chodzi za 50 gora 100zl, no chyba ze chcesz sie nauczyc (to by ci sie chwalilo)
jareeny
Hmm, a co jeśli ja mam pojęcie o tym co piszesz, a nie mam pomysłu jak sprawdzić na której dokładnie pozycji jest wyszukiwarce? Naprowadź na temat, nie koduj, zakodować potrafię smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.