Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mysql]problem #1063 - Incorrect column specifier for column 'estimate_summary'
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MWL
  1. CREATE TABLE `kosztorysy`.`pencil_estimate` ( `estimate_id` INT( 255 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
  2. `estimate_client` INT( 255 ) NOT NULL ,
  3. `estimate_date` INT( 25 ) NOT NULL ,
  4. `estimate_due` INT( 25 ) NOT NULL ,
  5. `estimate_currency` VARCHAR( 255 ) NOT NULL ,
  6. `estimate_country` VARCHAR( 3 ) NOT NULL ,
  7. `estimate_summary` FLOAT( 255 ) NOT NULL ,
  8. `estimate_user` INT( 255 ) NOT NULL ,
  9. `estimate_shippingCost` FLOAT( 255 ) NOT NULL ,
  10. `estimate_rabat` INT( 3 ) NOT NULL ,
  11. `estimate_notes` TEXT NOT NULL ) ENGINE = MYISAM CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci;

Wypada mi taki błąd: #1063 - Incorrect column specifier for column 'estimate_summary' i kompletnie go nie rozumiem. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć w czym jest problem?
Szeszek1992

MySQL allows a nonstandard syntax: FLOAT(M,D) or REAL(M,D) or DOUBLE PRECISION(M,D). Here, “(M,D)” means than values can be stored with up to M digits in total, of which D digits may be after the decimal point. For example, a column defined as FLOAT(7,4) will look like -999.9999 when displayed. MySQL performs rounding when storing values, so if you insert 999.00009 into a FLOAT(7,4) column, the approximate result is 999.0001.

Myślę, że zrozumiesz, w czym tkwi błąd;)
darko
FLOAT( 255 ) - ? Określasz precyzję float czy co? powinno być FLOAT
// edit
blinksmiley.gif faktycznie można, o proszę, znowu się czegoś nauczyłem, dzięki ~Szeszek1992 smile.gif
Szeszek1992
Można, ale nie jest to wymagane;)
MWL
Dzięki panowie. Oczywiście inteligentnie nie umie się zajrzeć do mysql reference tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.