Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]upload pliku informacja że się wgrywa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
alogator
Witam
czy istnieje w php / htmlu jakaś możliwość poinformowania użytkownika że jego plik jest aktualnie wgrywany na serwer ?

Chodzi mi oto że jak użytkownik wybierze upload i kliknie np PRZEŚLIJ to dostanie obrazem z napisem np UPDATING a jak plik zostanie przesłany to wyświetli komunikat że dodano plik ?
evolucja
UPDATING? Dobre biggrin.gif

Nie jestem pewien, ale takie coś to chyba dzięki ajaxowi się da... żeby sprawdzał w tle ile pliku się już wgrało i wyświetlał informację. Chyba, że chcesz sam napis uploading po wysłaniu pliku, to wtedy wystarczy sam JS.
Lewiatan
W samym PHP (z tego co się orientuję) się nie da, ale w JS'ie jak najbardziej winksmiley.jpg I nie trza się bawić w cale z AJAXem. Sam robiłem coś takiego jakiś czas temu. Musisz mniej więcej do przycisku który wysyła plik, dowiązać jeszcze zdarzenie JS które wyświetli ci loader, a później w pliku PHP który zuploaduje plik, wstawiasz kod JS który chowa loader winksmiley.jpg Ot cała filozofia winksmiley.jpg
darko
Hmm.. zobacz co zwraca funkcja move_uploaded_file
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.