mam zdefiniowane kilka serwerów które pinguję i w pętli wywołuję wiele razy taki kod:
w zmiennej $host mam adres serwera który będę pingował a w $httpReq jest to co do niego wysyłam. Pętla ma kilka tysięcy interacji i przy każdej iteracji mam zapytanie które mi zwiększa o 1 pewien rekord w bazie (to taki mój licznik pingnięć). No i bardzo często (średnio raz na 4 razy) w połowie pętli licznik zatrzymuje się i stoi w miejscu, choć w konsoli widzę że proces jest uruchomiony. Skrypt uruchamiałem albo z crona albo z konsoli bo wykonanie trwa kilka godzin więc jakbym go w przeglądarce uruchomił to raczej miałbym timeouta
} }

Najgorsze jest to że w funkcji fsockopen mam timeout w ostatnim argumencie i nawet jak ustawię ten timeout na 1 sekundę to widzę po komunikatach że ostatni komunikat jest przed tą funkcją i w tym miejscu iteracja pętli się zawiesza.
Podpowiedzcie co tu zrobić żeby zdefiniować jakiś działający timeout żeby w przypadku nie odpowiadającego serwera skrypt jechał dalej i nie zawieszał mi się tak jak teraz.