Od kilku dni, staram się rozwiązać problem z wypisaniem całej zawartości tablicy z bazy danych i wygenerowanie tej tablicy do pliku PDF. Stworzyłem sobie funkcje wypisuje tylko pierwszy wiersz tablicy, a pozostałe wiersze już niestety nie, a są w bazie, na pewno. Staram się rozwiązać ten problem szukam w Google i nic.....
Tutaj jest ta funkcja:
function uczestnik() { $polacz_db = polacz(); $wynik = $polacz_db->query("SELECT * FROM lista_uczestnikow "); $wynik_1 = mysqli_num_rows($wynik); $user_table = mysqli_fetch_array($wynik); if( $wynik_1>0 ) { $test='<table celpadding=\"2\" border=1> <tr><td><b>id_przep_szkolenia</b></td> <td><b>id_uczestnika</b></td> <td><b>imie</b></td> <td><b>nazwisko</b></td> <td><b>data_urodzenia</b></td> <td><b>miejsce_urodzenia</b></td> <td><b>wojewodztwo</b></td> <td><b>podpis</b></td> <td><b>nr_zaswiadczenia</b></td> while('.$user_table = mysqli_fetch_array($wynik).') { <tr> <td>'.$user_table[id_przep_szkolenia].'</td> <td>'.$user_table[id_uczestnika].'</td> <td>'.$user_table[imie].'</td> <td>'.$user_table[nazwisko].'</td> <td>'.$user_table[data_urodzenia].'</td> <td>'.$user_table[miejsce_urodzenia].'</td> <td>'.$user_table[wojewodztwo].'</td> <td>'.$user_table[podpis].'</td> <td>'.$user_table[nr_zaswiadczenia].'</td> </tr> } </table>'; } return $test; }
w ten funkcji tam gdzie jest echo to wyświetla mi coś takiego:
3while(Array)
{
}
ponizej jest fragment generowania pliku PDF
$pdf=new mPDF('utf-8'); //================== $pdf->allow_charset_conversion=true; $pdf->charset_in='utf-8'; //================== $pdf->Open(); $pdf->AddPage('utf-8'); $pdf->SetFont('arialpl', '', 12); //$pdf->AddFont('courier', '', 'courier.php'); $pdf->SetFont('Arial','B',16); $mpdf->useOnlyCoreFonts = true; //$mpdf->SetDisplayMode('fullpage'); $html='<h1>' .$nazwa_szkolenia.'</h1> <p>'.uczestnik().'</p>'; $pdf->SetFont('courier','',10); //$pdf->SetFont('arialplb','',10); $pdf->WriteHTML($html,2); $pdf->Output('mpdf1.pdf','F'); exit;
Gdyby ktoś potrafił rozwiązać ten problem, albo dać mi jakieś wskazówki...