Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]jak to poprawnie zapisać
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tofik1778983
Witam problem pewnie z zapisem "''" prubuje na rozne sposoby i coś nie tak.
Przykład:
  1. echo '<a href="'.$xxx.'" onClick="window.open(this.href,''.$width.', '.$height.''); return false">$yyy </a>';

[php][/php]
darko
  1. echo "test: 'to jest cytat wewnątrz tekstu'";
  2. echo "<hr/>";
  3. echo 'To też jest poprawny zapis - "to jest cytat "';
  4. echo "<hr/>";
  5. $width = 100;
  6. $height = 100;
  7. $yyy = "click me";
  8. echo '<a href="'.$xxx.'" onClick="window.open(this.href,'.$width.', '.$height.'); return false">'.$yyy.'</a>';
tofik1778983
Wielkie dzięki ;]
thek
Oczywiście nie możemy zapomnieć o standardowym znaku ucieczki smile.gif Zawsze możemy przecież zrobić coś takiego:
  1. echo "\"cos\'";
Co w przypadku konieczności zastosowania tego samego typu apostrofu jest zbawieniem.
tofik1778983
No już ogarnąłem "ciapki" czasem tylko rpzez nieuwagę coś walnę..
A powiedzcie w przykładzie Darko dał height i width jako zmienne ale mi to nie działa.
Przykładowo daje link z youtuba jakiegoś filmika.. no i okno popup jest zawsze takich samych rozmiarów niezależnie od tego jakie wartości podam w $height i $width (rozmiar popupa mniej wiecej 1024x1280)
darko
Sam podałeś te parametry w swoim temacie winksmiley.jpg http://www.javascript-coder.com/window-pop...ndow-open.phtml
tofik1778983
No tak ale mi to poprostu nie dziala, ile bym nie wpisał w zmienne $width, $height okno otwiera się takiej samej wielkości.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.