Mam skrypt na dodawanie obrazków na serwer, ale nie wiem jak go zapętlić, tzn żeby dodało kilka obrazków naraz.
Oto mój kod:
$box4 = $_POST['bixTitle1']; $plik_tmp = $_FILES['boxImg1']['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['boxImg1']['name']; $plik_rozmiar = $_FILES['boxImg1']['size']; $rozmiarkb = $plik_rozmiar/1024; $photo1 = $plik_nazwa; if($sp[1] == "gif" or $sp[1] == "GIF" or $sp[1] == "jpg" or $sp[1] == "JPG" or $sp[1] == "jpeg" or $sp[1] == "JPEG" or $sp[1] == "png" or $sp[1] == "PNG") { $img_path = "../img/pics/img/$plik_nazwa"; $thumb_path = "../img/pics/mini/$plik_nazwa"; $max_width=400; $max_height=1070; if($img_attr[0]>$img_attr[1]){ $scale = $img_attr[0] / $max_width; }else{ $scale = $img_attr[1] / $max_height; } $thumb = imagecreatetruecolor($w,$h); if ($sp[1] == "jpg" OR $sp[1] == "JPG" OR $sp[1] == "jpeg" OR $sp[1] == "JPEG") { imagecopyresampled($thumb, imagecreatefromjpeg($img_path), 0, 0, 0, 0, $w, $h, $img_attr[0], $img_attr[1]); } else if ($sp[1] == "gif" OR $sp[1] == "GIF") { imagecopyresampled($thumb, imagecreatefromgif($img_path), 0, 0, 0, 0, $w, $h, $img_attr[0], $img_attr[1]); } else if ($sp[1] == "png" OR $sp[1] == "PNG") { imagecopyresampled($thumb, imagecreatefrompng($img_path), 0, 0, 0, 0, $w, $h, $img_attr[0], $img_attr[1]); } imagejpeg($thumb,$thumb_path,85); } }
Wszystko działa tylko chcę dodać 5 zdjęc naraz