Witam. Biegły w JS nigdy nie byłem, ale postanowiłem z tym walczyć, bo w sumie nie ćwiczyłem jej bo nie widziałem praktycznego zastosowania do niej - niedawno zrozumiałem, że flash to nie wyjście na wszystko, że czasem jednak warto użyć starego, pospolitego js (w ogóle nie wiedziałem, że można w nim robić niektóre bajery)
W każdym razie. Chciałbym zrobić proste okienko w javascript, ale nie mogę nic w googlach znaleźć (pod hasłem: okienko js wyskakują instrukcje do pop-upów). Właśnie - to nie ma być popup. Tylko... hmm... takie okienko jak na http://www.forum.wiaderko.com/ (bez zalogowania się) tylko najlepiej, aby była możliwość przesuwania tego okienka za pomocą górnego paska (coś ala proste okienko w windowsie, tylko w przeglądarce)
Prosiłbym, aby kod był naknajmniej skomplikowany, bo chciałbym coś z nim móc zrobić. Aha, okienko powinno wyskakiwać po kliknięciu w link.
Czyli:
Klikam w link > uruchamia się takie okienko (nie pop-up) > za pomocą górnego paska (pierwsze górne 5 px przykładowo) przesuwam ją po powierzchni okna przeglądarki > za pomocą buttona wyłączam je
Mógłby mi ktoś coś takiego znaleźć, bądź nakierować choćby pod jakim hasłem tego szukać?