Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Margines
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Carveth
Witam! Otóż od pewnego czasu (im nowsza wersja firefoxa) zaczęły pojawiac się bezczelnie odstępy miedzy cala strona od gory. O co mi chodzi? Załóżmy że robimy jakąś strone składającą sie tylko z tabeli i zauwazymy ze nie jest ona od samej gory tylko jakies 15px od marginesu gornego. Wiem ze polecicie zebym wstawil margin-top=-15px ale wezcie pod uwage ze w operze nie ma juz tego problemu i wtedy by ucinalo strone. Chodzi mi o stabilność strony w każdej przeglądarce (głównie firefox/opera). Macie jakieś propozycje rozwiazania tego problemu?
maniak70
Może jakiś przykład?

Stworzyłem stronę z tabelą (margin: 0 dla body) i w obu przeglądarkach tabela jest maksymalnie na górze. Sprawdź Firebugiem co powoduje ten problem.
Spawnm
zobacz czy masz formatowanie plików na utf-8 bez bom , z bom dodaje górny margines .
Carveth
no tak, uzywanie zwyklego notatnika nie daje dobrych efektow winksmiley.jpg dzieki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.