Zgadzam się że $_REQUEST
['xy'] zwraca coś zupełnie innego, dlatego jak we wklejonym kodzie post wyżej zmieniłem stare na $_REQUEST
['y'] - proszę sprawdzić mój wcześniejszy post dokładniej i wszędzie odwołania na pojedynczą wartość do pobrania i przekazania tylko wysokości ekranu nie wysokości i szerokości...
Warunek z casami jest super, ale musiał bym teraz sprawdzać wszystkie rozdzielczości i powrzucać case za case'm na co ma się przekierować każdy z nich, a jak widać u Ciebie jest tych casów sporo i do tego nie obejmują wszystkich rozdzielczości (np laptopowej wide 1280x736, czy laptopowej wide 10" czyli 1024x600 i wielu innych) a przy tworzeniu tego prostego if podaję tylko trzy wartość i to wszystko działa, poza jednym.
Jedyne co się kaszani to to, że
lokalnie działa, a na serwerze zewnętrznym
nie. Dlatego wydaję mi się, że to przez wyłączone register globals (hostingodawca ma wylączone, ja włączone). Zostaje mi poprosić o włączenie globalek, albo zmienić kod powyżej... z tym , że php to nie moja domena i mam problem z prostymi rzeczami... czy faktycznei $_REQUEST['y'] wymaga globalek na on, czy tam cokolwiek jest nie tak ze skyptu który wkleiłem post wyżej?
PS Co do tego
JS to ja podałem podobny wcześniej, ale pod IE krzyczy żeby nie wchodzić na stronę bo zawiera elementy ActiveX (ten skrypt zapewne) i monit z potwierzdzeniem czy aby na pewno się zgadzamy uruchomić ActiveX. Większość zwykłych ludzi - komputerowych laików wciśnie NIE i wyjdzie ze strony w obawie o jakieś zawirusowanie... miałen skrypcik i 2 osoby mi dzwoniły że mam "wirusa" na stronie! A chyba kiepsko by wyglądał napis w index.html że ActiveX to nie wirus

Sprawdzałęm ten Twój i go przerobiłem w ten sposób...
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
if (screen.height>=900) { window.location="hi_res.html.html";}
else if (screen.height<=899) { window.location="low_res.html";}
else { window.location="normal.html";}
// -->
</script>
Działa super, tak jak tamten mój wcześniejszy
<script language="javascript" type="text/javascript">
if(screen.height>=900) { location.href='hi_res.html' }
if(screen.height<=899) { location.href='low_res.html' }
</script>
Tylko tak jak mówię, skrypt zarówno ten i ten skutecznie odpycha ze strony laików... ;/