Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: POMOCY!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
matidrozdz
Cześć wszystkim,jestem nowym użytkownikiem tego forum. Wraz z moim kolegą mamy pewien problem a mianowicie do 14 kwietnia jako zaliczenie semestralne mamy zrobić forum w php od podstaw. Problem polega na tym, że ani ja ani kolega nie znamy php a lekcje z nauczycielem wyglądały mniej więcej ta, ze dostawaliśmy gotowe skrypty i wystarczyło je przepisać do notatnika....na oceny.

Jeżeli możecie nam jakoś pomoć to bylibysmy wdzieczni za jakiekolwiek przyklady czy cos w tym style.Forum ma byc napisane przez nas od bazy dancyh po ostatnia linijke, wiec gotowce for z neta odpadaja.

Jeśli ktoś zna jakieś linki to byśmy prosili.

Z góry dzięki.
phpion
Troszkę późno się obudziliście. Tym bardziej, że nie znacie PHP. Linki? Poszukajcie jakiegoś prostego forum w PHP, ściągnijcie źródła, przejrzyjcie je - może to pomoże. Żeby było jasne: na uczelni miałem kolegę, który też był kompletnie zielony z PHP i jako projekt zaliczeniowy wybrał sobie forum. Napisał, samodzielnie. Może nie był to projekt pokroju phpBB, ale prosta funkcjonalność forum była. Nie jest to więc niewykonalne. W razie problemów (konkretnych) serdecznie zapraszamy, ale na pewno nie liczcie na odwalanie za was pracy.
nospor
@phpion ładnie to napisałeś smile.gif

@autor:
Cytat
POMOCY!

1) Nie drzyj sie. To ze masz termin nie znaczy ze my mamy ogłuchnąć
2) Popraw tytuł na mowiący co o problemie. Pomocy to tu potrzebuje kazdy.

3) linki? Linki są przypiete w dziale php - wystarczy zajrzec.
melkor1984
przydałoby się też wiedzieć jaką funkcjonalność potrzebujecie...

mozna przecież zrobić bardzo okrojone forum:
- bez potrzeby logowania (zwykły formularz pod wpisami z nickiem, treścią i buttonem dodaj),
- na stronie głównej tylko lista tematów, po wejściu w temat tylko lista odpowiedzi bez możliwości edycji

jest forum? jest! przypominać będzie to dodawanie opinii np. jak na gazeta.pl pod artykułami
eccocce
Zwykły system komentarzy (taki np. do newsów) można już podciągnąć pod proste forum dyskusyjne tongue.gif
erix
Cytat
2) Popraw tytuł na mowiący co o problemie. Pomocy to tu potrzebuje kazdy.

Ja nie mam zamiaru prosić. Trzeba wymusić. Porządek ma być.

Do autora: napisz PW z linkiem i nowym, SENSOWNYM tytułem wątku do któregoś z opiekunów/moderatorów, a zostanie on otwarty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.