matidrozdz
23.03.2010, 10:59:09
Cześć wszystkim,jestem nowym użytkownikiem tego forum. Wraz z moim kolegą mamy pewien problem a mianowicie do 14 kwietnia jako zaliczenie semestralne mamy zrobić forum w php od podstaw. Problem polega na tym, że ani ja ani kolega nie znamy php a lekcje z nauczycielem wyglądały mniej więcej ta, ze dostawaliśmy gotowe skrypty i wystarczyło je przepisać do notatnika....na oceny.
Jeżeli możecie nam jakoś pomoć to bylibysmy wdzieczni za jakiekolwiek przyklady czy cos w tym style.Forum ma byc napisane przez nas od bazy dancyh po ostatnia linijke, wiec gotowce for z neta odpadaja.
Jeśli ktoś zna jakieś linki to byśmy prosili.
Z góry dzięki.
phpion
23.03.2010, 11:12:50
Troszkę późno się obudziliście. Tym bardziej, że nie znacie PHP. Linki? Poszukajcie jakiegoś prostego forum w PHP, ściągnijcie źródła, przejrzyjcie je - może to pomoże. Żeby było jasne: na uczelni miałem kolegę, który też był kompletnie zielony z PHP i jako projekt zaliczeniowy wybrał sobie forum. Napisał, samodzielnie. Może nie był to projekt pokroju phpBB, ale prosta funkcjonalność forum była. Nie jest to więc niewykonalne. W razie problemów (konkretnych) serdecznie zapraszamy, ale na pewno nie liczcie na odwalanie za was pracy.
nospor
23.03.2010, 11:16:23
@phpion ładnie to napisałeś

@autor:
Cytat
POMOCY!
1) Nie drzyj sie. To ze masz termin nie znaczy ze my mamy ogłuchnąć
2) Popraw tytuł na mowiący co o problemie. Pomocy to tu potrzebuje kazdy.
3) linki? Linki są przypiete w dziale php - wystarczy zajrzec.
melkor1984
23.03.2010, 11:19:45
przydałoby się też wiedzieć jaką funkcjonalność potrzebujecie...
mozna przecież zrobić bardzo okrojone forum:
- bez potrzeby logowania (zwykły formularz pod wpisami z nickiem, treścią i buttonem dodaj),
- na stronie głównej tylko lista tematów, po wejściu w temat tylko lista odpowiedzi bez możliwości edycji
jest forum? jest! przypominać będzie to dodawanie opinii np. jak na gazeta.pl pod artykułami
eccocce
23.03.2010, 13:34:11
Zwykły system komentarzy (taki np. do newsów) można już podciągnąć pod proste forum dyskusyjne
erix
23.03.2010, 14:55:02
Cytat
2) Popraw tytuł na mowiący co o problemie. Pomocy to tu potrzebuje kazdy.
Ja nie mam zamiaru prosić. Trzeba wymusić. Porządek ma być.
Do autora: napisz PW z linkiem i nowym, SENSOWNYM tytułem wątku do któregoś z opiekunów/moderatorów, a zostanie on otwarty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.