Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lagotek
Witam, mam maly problemik przerabiam forum phpbb i wyskoczyl mi
unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING

Oto ta linia

'S_ENABLE_FEEDS_FORUM' => ($config['feed_forum'] && $forum_data['forum_type'] == FORUM_POST && !phpbb_optionget(FORUM_OPTION_FEED_EXCLUDE, $forum_data['forum_options'])) ? true : false,

Albo nie dowidze albo juz sam nie wiem

z gory dzieki za pomoc
nospor
blad jest pare linii wyzej. pokaz te pare linii
lagotek
Kod
    $template->assign_vars(array(
        'FORUM_ID'         => $forum_data['forum_id'],
        'FORUM_NAME'    => $forum_data['forum_name'],
        'FORUM_DESC'    => generate_text_for_display($forum_data['forum_desc'], $forum_data['forum_desc_uid'], $forum_data['forum_desc_bitfield'], $forum_data['forum_desc_options']),
        'FORUM_BG'        => $forum_data['forum_bg'],
        'S_FORUM_BG'    => !empty($forum_data['forum_bg']) ? true : false)
        'S_ENABLE_FEEDS_FORUM'    => ($config['feed_forum'] && $forum_data['forum_type'] == FORUM_POST && !phpbb_optionget(FORUM_OPTION_FEED_EXCLUDE, $forum_data['forum_options'])) ? true : false,
    ));
Spawnm
brak przecinka po
  1. 'S_FORUM_BG' => !empty($forum_data['forum_bg']) ? true : false)
lagotek
Dodalem przecinek ale phpdesigner wciaz mi pokazuje blad w tej lini:

'S_ENABLE_FEEDS_FORUM' => ($config['feed_forum'] && $forum_data['forum_type'] == FORUM_POST && !phpbb_optionget(FORUM_OPTION_FEED_EXCLUDE, $forum_data['forum_options'])) ? true : false,

tym razem DOUBLE ARROW

Ojc nie wiedzialem ze to temat do przedszkola smile.gif
nospor
bo sie moze zwiesil to ci nadal pokazuje blad mimo iz go nie ma smile.gif
odpal strone i po sprawie.
lagotek
No wlasnie tak zrobilem ... i wyskoczyl T_DOUBLE_ARROW w tej lini...
nospor
nie:
'S_FORUM_BG' => !empty($forum_data['forum_bg']) ? true : false)
a:'S_FORUM_BG' => !empty($forum_data['forum_bg']) ? true : false,

Jak nie umiesz liczyc nawiasów i przecinków to nastepnym razem zamkne temat smile.gif
lagotek
Nie zauwazylem linijki wyzej, wciaz zastanawialem sie co jest z ta nie tak, nie wiedzialem ze blad w jednej lini moze byc spowodowany przez linijke powyzej smile.gif dzieki za pomoc smile.gif
nospor
Cytat
nie wiedzialem ze blad w jednej lini moze byc spowodowany przez linijke powyzej
zakladając temat miales prawo tego nie wiedziec, jednak juz po pierwszym poscie dowiedziales sie ode mnie, ze sprawa lezy pare linii wyzej. Zamiast latac na forum mogles juz wtedy zacząc liczyc nawiasy i przecinki

Takze twoje usprawiedliwienie zostało odrzucone. Wielki brat bedzie miał cię na oku aaevil.gif aaevil.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.