Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: lokalne zrodlo strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
blawat
witam,

dopiero co raczkuje w js - i najprawdopodobniej to czego szukam istnieje tylko ja nie umiem sobie tego znalezc :/ dlatego prosilbym bardzo o pomoc smile.gif

chodzi mi o nastepujaca rzecz:

jestem jakas dowolna strona z js - np: strona na ktorej po nacisnieciu przycisku wpisuje sie jakis tekst do div'a - jak wejdziemy na taka strone i podejrzymy zrodlo to div oczywiscie bedzie pusty - po nacisnieciu przycisku ktory generuje nam tekst do diva i ponownym podejrzeniu zrodla div tez bedzie wyswietlany jako pusty - czy da sie jakos podejrzec zrodlo aby bylo widac jakie zmiany wykonal js? czyli zebym zobaczyl ze nowe zrodlo strony zawiera div'a z tekstem

potrzebuje takiego rozwiazania do debugowania js smile.gif

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
mortus
Firebug pod Firefoxa, Developer Tools w Chrome-ie, Opera developer Tools pod Operę, a nie wiem co pod IE.
icetique
W firefoksie jest też inny sposób:

Zaznaczasz część strony, która Cię interesuje, klikasz prawym -> Pokaż źródło zaznaczenia.

To jest źródło ze zmianami wprowadzonymi przez JS. Sam HTML może się trochę różnić od oryginału.
blawat
pod ie znalazlem firebug lite smile.gif
mortus
Cytat(icetique @ 3.04.2010, 12:21:08 ) *
W firefoksie jest też inny sposób:

Zaznaczasz część strony, która Cię interesuje, klikasz prawym -> Pokaż źródło zaznaczenia.

To jest źródło ze zmianami wprowadzonymi przez JS. Sam HTML może się trochę różnić od oryginału.

@icetique A można w taki sposób śledzić zmiany na stronie, wywołane wykonaniem skryptu np. w reakcji na kliknięcie w link? Bo autorowi tematu raczej o to chodzi, a podpatrując źródło strony chyba nie mamy takiej możliwości? Jeśli nawet mamy, to czy nie jest to uciążliwe, bo za każdym razem, kiedy wykonamy skrypt, musimy zaznaczyć interesujący nas fragment i od nowa włączać podgląd zaznaczenia, czyż nie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.