Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Jak zmienić czcionkę?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
red9skull
Chciałbym się dowiedzieć jak zmienić czcionkę w PHP? W manualu znalazłem coś takiego http://pl.php.net/manual/pl/class.swffontchar.php ale nie wiem czy to to i jak tego używać.
Pawel_W
opisz może jaśniej swój problem... czcionkę w dokumencie, GD czy w czym? bo to jest różnica...
wookieb
Czcionke w php? What??
Stef@n
Chyba chodzi o style smile.gif?
red9skull
Nie, nie chodzi o CSS - napisałem skrypt do conky, który wyświetla aktualną pogodę, z tym że w conky nie mogę wyświetlić obrazków, stąd muszę użyć "obrazkowej" czcionki - chciałbym wiedzieć jak w PHP zmienić czcionkę na tą moją?
Pawel_W
imagettftext?
red9skull
Nie chodzi mi o GD...
wookieb
Czasem sam nie wierzę w co widzę.
Człowieku czy ty nie widzisz że piszesz BEZ SENSU?

"obrazkowa" czcionka? O co chodzi?
Nie potrafisz wytłumaczyć jasno i zwięźle o co DOKŁADNIE chodzi a nawet sypnąć trochę kodem?
Jak Cię czytam to jak byśmy rozmawiali z dzieciakami na poziomie 1 klasy podstawówki. Zresztą sam przeczytaj swoje zdanie
"Chcę zmienić w php dla conky czcionkę na "obrazkową" ale nie chodzi mi o obrazki" - no ...
red9skull
To było tylko wyjaśnienie czemu chcę zmienić czcionkę. Jeśli wyświetlając tekst w PHP bez formatowania czcionki przez CSS to widzimy jakąś domyślną czcionkę. Ja chciałbym ją zmienić na inną używając tylko PHP.
wookieb
Przecież to jest domyślna czcionka przeglądarki o.0
Jak chcesz ją zmienić to właśnie za pomocą css
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.