Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Rozdokowanie kodu strony strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Watt
Witam,

Niestety poprzedni temat został zamknięty, więc muszę zacząć nowy, ten temat odnosi sie do tematu: Temat: PHPRozkodowanie mocno zakodowanego kodu . Od razu może powiem - piszę skrypt, plugin, który zmienia język strony - przed 'wyechowaniem' strony on cURLem wysyła treść do translatora i zwraca już przetłumaczony tekst.

Skrypt który to 'robi':
  1. $link = "http://translate.google.com/";
  2. $polaczenie = @curl_init();
  3. @curl_setopt($polaczenie, CURLOPT_URL, $link);
  4. $contents = str_replace('"','\"', $contents);
  5. @curl_setopt($polaczenie, CURLOPT_POSTFIELDS, 'text='.urlencode(htmlspecialchars($contents)).'&sl=pl&tl=en'); //dane do wyslania
  6. @curl_setopt($polaczenie, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624 Netscape/7.1 (ax)");
  7. @curl_setopt($polaczenie, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
  8. @curl_setopt($polaczenie, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  9. $result = @curl_exec ($polaczenie);
  10. preg_match_all('#<input type=hidden name=gtrans value="(.*)">#',$result,$matches);
  11.  
  12.  
  13. $loled =$matches[1][0];
  14. $loled = str_replace("<br>","\n", $loled);
  15. $loled = str_replace("<! DOCTYPE","<!DOCTYPE", $loled);
  16.  
  17. $loled = str_replace("<!- ","<!-- ", $loled);
  18. $loled = str_replace(" ->"," --> ", $loled);
  19. $loled = str_replace("</ ","</", $loled);
  20. $loled = str_replace("<! -","<!-", $loled);
  21. $loled = str_replace("< / ","</", $loled);
  22.  
  23.  
  24. echo $loled;

Problem jest w tym, że nie kod który jest zwrócony do mnie wygląda tak (jest bardzo 'uszkodzony'):
http://wklejto.pl/62774

Może ktoś ma jakiś pomysł jak by to zrobić?

(Proszę moderacje o kontakt ze mną w przyszłości - o napisanie w temacie kogo stronę próbuje rozkodować, odpisałbym że to moja (ja jestem autorem), pokazałbym w czym mam problem dokładnie, a nie zamykać temat na podstawie domysłów)

Pozdrawiam
Kshyhoo
Został zamknięty, bo na tym forum nie kradniemy pracy innych. Ktoś miał powód, żeby zakodować swój kod.

PS. tak to już jest z edytowanymi postami.
wookieb
Czy ty i mod, który zamknął ten temat, jesteście tak głupi czy narąbani po świętach? Tak kradnie tłumaczenie z google translate. Napisałem do moda raport nawet nie odpisał. Przeczytajcie, choć trochę kodu a potem gadajcie.
Kshyhoo
Śmiem twierdzić, że to właśnie ty masz coś z głową albo z promilami.
iVorIus
Polecam: Komputer Świat Ekspert nr 6/2009 (63) grudzień 2009 - "Tłumacz - automat" (s. 108)
thek
Jeśli to Ty sam jesteś autorem strony do tłumaczenia to zadam proste pytanie: "Skoro masz kod ją tworzący i kod ją tłumaczący, to co za problem?" Pomyśl. czy aby strona jaką tłumaczysz nie jest tak pełna błędów, że translator ma problemy by odróżnić co jest kodem, a co ma tłumaczyć smile.gif
Watt
Cytat(thek @ 5.04.2010, 11:56:59 ) *
Jeśli to Ty sam jesteś autorem strony do tłumaczenia to zadam proste pytanie: "Skoro masz kod ją tworzący i kod ją tłumaczący, to co za problem?" Pomyśl. czy aby strona jaką tłumaczysz nie jest tak pełna błędów, że translator ma problemy by odróżnić co jest kodem, a co ma tłumaczyć smile.gif

Strałem się, żeby strona była jak najbardziej w3c, google przełumacza ją jak dobrze gdy wkleje link strony formularza, gdy wkleje kod strony wtedy nagle zaczyna 'świrować'. Jeśli jest inna metoda na przetłumaczenie CALEJ strony to bardzo chętnie ją usłyszę, czytałem o możliwości doklejenia diva google który tłumaczy, ale przecież nie będe doklejał divów do całej strony...

O co chodzi w tej parcy?
Chce zrobić coś takiego " http://mojastrona.pl/en ". (Podobnie działa dodatek vBET z tym, że jak patrzyłem na jego kod to ma strasznie dużo funkcji i nie idze rozróżnić co jest czym)

Co do komupterświat, nie mam tego egzemplarza - nie jestem w stanie przeczytać co w nim jest.
webdice
Cytat(wookieb @ 5.04.2010, 10:56:33 ) *
(...) Tak kradnie tłumaczenie z google translate. (...) Przeczytajcie, choć trochę kodu a potem gadajcie. (...)

Nie interesuje mnie czy chce sobie ja przetłumaczyć, czy nauczyć kodu na pamięć. Strona była z jakiś względów "kodowana", więc niech tak zostanie.

(...) Napisałem do moda raport nawet nie odpisał. (...)

Po pierwsze używaj znaków przestankowych, bo wychodzi na to że raport Ci nie odpisał. Obrażanie każdego po kolei wychodzi Ci całkiem nieźle, ale z myśleniem masz już problemy. Nie przyszło Ci do głowy że dopiero teraz jestem na forum?

Czy ty i mod, który zamknął ten temat, jesteście tak głupi czy narąbani po świętach? (...)

Czy Ciebie rodzice bili, że teraz rzucasz się na każdego jak bity pies, tylko dlatego że ma inne zdanie? Nie umiesz rozmawiać jak człowiek? Jak się będziesz zachowywał jak się zachowujesz to gwarantuje Ci że do końca miesiąca zarobisz sto procent ostrzeżeń.

Temat oczywiście zamykam. Jak się któryś z Panów chce wypłakać to proszę założyć w odpowiednim dziale temat o tym jaki moderator jest zły.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.