Sprowadza się to do tego żeby odczytać który z inputów jest zaznaczony. Najpierw głowiłem się jak zrobić żeby jQuery to zajarzył i udało się tak:
if ($("input[name='type']").attr('checked')) { var type=$("input[name='type']").val(); }
Działa to jeśli ujmę to w $("input[name='type']").click ale wtedy przy wysyłaniu formularza nie widzi tej wartości.
Próbowałem chyba już wszystkiego. Nie mam pojęcia jak to zrobić, już mi się w głowie miesza. Pomocy.
Ostatnio kombinowałem w ten sposób:
$("#wyslij").live("click",function(){ var imie=$("#imie").val(); var nazwisko=$("#nazwisko").val(); var org=$("#org").val(); var mail=$("#mail").val(); var adres=$("#adres").val(); var miasto=$("#miasto").val(); var telefon=$("#telefon").val(); var www=$("#www").val(); var title=$("#title").val(); var place=$("#place").val(); var date=$("#date").val(); var addons=$("#addons").val(); var link=$("#link").val(); var startdate=$("#startdate").val(); var uwagi=$("#uwagi").val(); if ($("input[name='type']").attr('checked')) { var type=$("input[name='type']").val(); } if ($("input[name='color']").attr('checked')) { var color=$("input[name='color']").val(); } if (!isValidEmailAddress(mail)) { $("#contactform .mail").text("Wpisz poprawny e-mail"); } else { $("#wyslij").attr('disabled', 'disabled').val('Wysyłanie...').css({width:'150px' , background:'#ccc', color:'#444'}); $.ajax({ type: "POST", url: "a_reklama.php", data: {imie: imie, nazwisko: nazwisko, org: org, mail: mail, adres: adres, miasto: miasto, telefon: telefon, www: www, title: title, place: place, date: date, addons: addons, link: link, startdate: startdate, type: type, color: color, uwagi:uwagi}, success:function(data){$("#content").html(data);}, }); } return false; });
Wszystko działa oprócz tego, że nie czyta danych z type i color.
A tu html: