Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jquery] Odsylacze nie działają
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Grapcio
Witam,
chciałem zrobić sobie nową stronę domową i miałem zamiar wsadzić tam menu z jquery. Znalazłem jeden odpowiadający mi przykład i "zainstalowałem go", niestety nie działają odnośniki. Sprawdzałem nawet na stronie z której pobrałem ten skrypt i tam też nie działał. Może wy jakoś mi pomożecie zwalczyć ten problem...

Kod
www.lolq.eu/beta/
nospor
ale co to ma do ajaxa? Przenosze.

Mistrzu, pokaż kod. Przeciez nawet nie wiemy jak tego czegoś uzywasz...
Grapcio
a więc przepraszam, jeżeli zły dział.

Kod jest na stronie podanej w pierwszym poście - tzn źródło strony. Chodzi o to górne menu ze sliderem. Przykładowo napis "projekty" mają href'a wp.pl, a sam link nie działa podczas klikania lpm. Gdy klikniesz na to mouse3 (czyt. rolką) odsyłacz otworzy się w nowej karcie
dantes
  1. <script type="text/javascript">
  2. $(function() {
  3. $("#1, #bo, #3").lavaLamp({
  4. fx: "backout",
  5. speed: 700,
  6. click: function(event, menuItem) {
  7. return false;
  8. }
  9. });
  10. });
  11. </script>

Nie wiem, jak dla mnie to Twój skrypt robi to co należy: używa jakiegoś tam efektu backout, a po kliknięciu robi return false, czyli anuluje akcję kliknięcia linka. Nie śmigam jeszcze za bardzo w jQuery, ale tak na mój chłopski rozum mi to wygląda. Nie używasz ponadto żadnych znaczników typu "rel" przy linkach, a zapewne chodzi Ci o to, żeby gdzieś kierowały, a takiej informacji nigdzie nie ma.

Najlepiej powiedz, co miałoby u Ciebie tutaj działać winksmiley.jpg
Grapcio
już działa winksmiley.jpg false na true i śmiga smile.gif dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.