Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS][PHP]Jak wdrożyc skrypt PHP do HTML
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ssmmaall
Witam !

To mój pierwszy post na jakimkolwiek forum.
Mam internet ładnych kilka lat i znam go prawie na pamięć. Zawsze sobie ze wszystkim radziłem. Lecz tym razem muszę spytać o rade specjalistów winksmiley.jpg
Niestety kompletnie nie znam PHP a chciałbym wstawić na stronę http://www.szablonik.unl.pl skrypt logowania i rejestracji o jakim mowa już była setki razy. Zapewniam , że nie pisze bez powodu. Znalazłem taki oto skrypt REJ i LOG http://ssmmaall.unl.pl/LOGiREJ/start.php lecz kompletnie nie wiem ja to połączyć a dokładnie stronę /start.php Wiem , że widząc ten skrypt powiecie żebym czymprędzej wyrzucił ten syf ale chciałbym zacząć od czegoś prostego. Bo co do SQL to już wogóle czarna magia....
gigzorr
Cytat(ssmmaall @ 18.04.2010, 08:52:02 ) *
Witam !

To mój pierwszy post na jakimkolwiek forum.
Mam internet ładnych kilka lat i znam go prawie na pamięć. Zawsze sobie ze wszystkim radziłem. Lecz tym razem muszę spytać o rade specjalistów winksmiley.jpg
Niestety kompletnie nie znam PHP a chciałbym wstawić na stronę http://www.szablonik.unl.pl skrypt logowania i rejestracji o jakim mowa już była setki razy. Zapewniam , że nie pisze bez powodu. Znalazłem taki oto skrypt REJ i LOG http://ssmmaall.unl.pl/LOGiREJ/start.php lecz kompletnie nie wiem ja to połączyć a dokładnie stronę /start.php Wiem , że widząc ten skrypt powiecie żebym czymprędzej wyrzucił ten syf ale chciałbym zacząć od czegoś prostego. Bo co do SQL to już wogóle czarna magia....

Witaj.
Jak masz index.html to zmień rozszerzenie na .php
Później zrób sobie coś takiego
  1. <div id="rejestracja">
  2. <?php
  3. twoj skrypt
  4. ?>
  5. </div>
  6. <div id="logowanie">
  7. <?php
  8. twoj skrypt
  9. ?>
  10. </div>

Noi teraz w cssie formatujesz.
Czyli np:
  1. #rejestracja {
  2. float:right;
  3. width:100px;
  4. height:200px;
  5. }
ssmmaall
W sumie to na ten i wiele innych sposobów próbowałem.

Zawartość pliku start.php to :

1. <?php
  2. if (!IsSet($_SESSION[loged])) {
  3. include ("formularz.php");
  4. }
  5. ?>
  6. <html>
  7. <head>
  8. </head>
  9. <body>
  10. <center>
  11. Witaj <?php echo $_SESSION[loged]; ?>
  12. <br>
  13. <a href="logout.php">Wyloguj się !</a>
  14. <br>
  15. <a href="reset.php">Zmień swoje dane</a>
  16. <br>
  17. To widać po zalogowaniu
  18. </center>
  19. </body>
  20. </html>

Co prawda ten sbosób jaki mi poradziłeś działa ale jest tam tez nie potrzebny błąd oto Przyład: Podpowiem jeszcze , że gdy umieszczę skrypt na początku strony to błąd znika lecz za całą zawartością przez niżej wymieniony exit;

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/ssmmaall/domains/ssmmaall.unl.pl/public_html/LOGiREJ/index.php:83) in /home/ssmmaall/domains/ssmmaall.unl.pl/public_html/LOGiREJ/index.php on line 175

A do tego wszystkiego przez exit :

1. <?php
  2. if (!IsSet($_SESSION[loged])) {
  3. include ("formularz.php");
  4. exit; <<------------------------------
  5. }
  6. ?>
  7. <html>
  8. <head>
  9. </head>
  10. <body>
  11. <center>
  12. Witaj <?php echo $_SESSION[loged]; ?>
  13. <br>
  14. <a href="logout.php">Wyloguj się !</a>
  15. <br>
  16. <a href="reset.php">Zmień swoje dane</a>
  17. <br>
  18. To widać po zalogowaniu
  19. </center>
  20. </body>
  21. </html>

Cała zawartość strony która jest po tym skrypcie znika.

Może żeby nie zapychać forum bo czuje że to nie będzie proste ja dam link do paczki ze skryptem rejestracji i logowania oraz plik index.php wraz z style.css być może łatwiej będzie zerknąć na swoim sprzęcie.
blooregard
Proszę dodać BBCode.
blooregard
Cytat
O jaki BBCode chodzi ? ;/

Chodzi o znaczniki obejmujące wklejany kod i powodujący jego ładne sformatowanie i kolorowanie składni tak, by post stał się czytelniejszy dla kogoś, kto chciałby Ci pomóc.

Kod PHP otaczamy znacznikami [ php ] oraz [ /php ] (bez spacji w środku), przez co otrzymujemy:
  1. echo 'to jest kod PHP w znaczniku BBCode';

Cytat
Gdzie mam dodać kolego ?

Do swojego posta, korzystając z opcji 'Edycja'.

Cytat
Nie bardzo rozumiem

Ja też wielu rzeczy nie rozumiem, ale nie zwalnia mnie to od myślenia.
ssmmaall
haha.gif z racji tego , że to moje pierwsze posty niestety o tym nie wiedziałem winksmiley.jpg
Ale mam to już za sobą smile.gif

Zatem czy można prosić o jakieś podpowiedzi ?

Zamykamy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.