Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][MySQL][PHP]Zalozenie wlasnego seriwsu przez zoltodzioba ;]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
guard6
Cześć. Tak jak w temacie jestem zoltodziobem w zakladaniu wlasnej strony,domeny,hostingu itd. itp. Chcialbym zalozyc wlasna strone z logowaniem i rejestracja. Chcialbym wykupic jakis hosting i domene za darmo, najwyzej zebym placil za jakis czas bo nie wiem czy moja strona wypali a nie chcialbym wyrzucac kasy w bloto. I jaka domene lub hoting wybrac tak zeby jesli bylo duzo uzytkownikow zeby nie bylo zadnych problemow ze za malo miesjca czy cos. Strona rowniez moglaby miec reklamy lub programy partnereskie. Jaka domene i hosting kupic? Jak sie za to zabrac? Co mam przeczytac zebym wiedzial o co chodzi i co powinienem wiedziec? Wszelkie rady itd. itp. Szybko sie ucze wiec mam nadzieje ze jakos to pojdzie. Dziekuje za wszelkie odpowiedzi i cierpliwosc. Pozdrawiam, guard6.
pedro84
Przeczytać? Co to jest hosting, domena, jeśli chcesz sam pisać to nauczyć się HTML/CSS + PHP/MySQL.
jareeny
i co to znaczy "dużo użytkowników" bo to jest względne
varez
Patrząc na Twój opis to masz jakieś 15 lat, głowę pełną cudacznych pomysłów, które za nic w świecie "nie wypalą".. Załatwisz bandę podobnych sobie, zrobicie paskudną stronę, którą będziecie uważać przez jakiś czas za lepszą jak jakiś onet, a za 3 miesiące już nawet nikomu nie będzie się chciało sprawdzać czy może jednak coś tam się dzieje..

Nie, żebym chciał Cię wyśmiewać czy zniechęcać.. Ale sam wiem jak to było tongue.gif

Cytat
Chcialbym wykupic jakis hosting i domene za darmo

to mnie rozwala biggrin.gif

Ja chciałbym kupić sobie ferrari za darmo rolleyes.gif
jareeny
hosting za free na cba.pl smile.gif

a na domeny też są promocje, dla firm, ale są smile.gif
nvm
cros
Kup sobie domene PL w netarcie (nazwa.pl), kosztuje 9,90zl/pierwszy rok (12 z gorsze z VAT) i masz pewna,ladna,profesjonalna domenke na rok. Pozniej nie musisz jesli przedluzac, jak uznasz ze nie warto smile.gif
Hosting np. w linuxpl.com, oczywiscie wybierz sobie, jaka opcja cie interesuje (najtansza 48,80zl/rok), sam korzystam z ich uslug i nie narzekam.
Ale zanim to wszystko kupisz, pierw proponuje zaczac nauke HTML, CSS, PHP, JAVASCRIPT, narazie z PHP mozesz pocwiczyc na localhoscie - zainstaluj sobie serwer na kompie, cwicz, a jak juz cos wyskrobiesz i uznasz, ze warto dodac to do internetu, wtedy kupujesz serwer smile.gif

PS. z darmowym hostingiem tez mozna sprobowac, ale w przyszlosci radze uzywac tych platnych uslug.
evolucja
Domeny .pl za grosze możesz kupić na az.pl - nie masz obowiązku ich przedłużania
Jeśli pasuje ci domena .tk to możesz założyć bez ograniczeń i ile chcesz na dot.tk
Z darmowych hostingów to boo.pl
Na start możesz użyć jakiegoś CMSa

W pełni zgadzam się z varez.
krzysztof_kf
Cytat(evolucja @ 30.04.2010, 23:47:22 ) *
Z darmowych hostingów to boo.pl

Hmm nie wiedziałem że to jest darmowe chyba prawie darmowy ? biggrin.gif
blooregard
Wszystko na ten temat jest w tym temacie:
Temat: Oferty serwerw hostingowych

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.