Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS][MintAjax] problem z mint.Request();
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Ja7
Czesc,

Chcialbym, by po kliknieciu w link zostal dodany div za div'em (wazne jest to zeby nie bylo to wewnatrz dodawanego diva), czyli z:
  1. <div id="div1"></div>

zrobic:
  1. <div id="div1"></div>
  2. <div id="div2"></div>

Probuje to zrobic mintajax'em, do:
  1. <div id="div1"></div>
przez:
  1. mint.Request();

wstawiam dokladnie:
  1. </div><div id="div2">

ale zamiast spodziewanego wyniku:
  1. <div id="div1"></div><div id="div2"></div>

otrzymuje:
  1. <div id="div1"><div id="div2"></div></div>

Nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje sad.gif W jaki sposob moge to zrobic, by otrzymac wynik:
  1. <div id="div1"></div><div id="div2"></div>
?
kamil4u
Źle się za to zabierasz. W JS tworzymy elementy używając do tego takich funkcji jak: createElement i appendChild lub podobne - tu masz w razie czego coś podobnego: http://www.dustindiaz.com/basement/addRemoveChild.html .Po co w ogóle używać AJAX-a? Wiesz w ogóle co to? Jeżeli po to, żeby pobrać jakieś dane do tego 'div'-a to zainteresuj się innerHTML-em
Ja7
Tak, wiem czym jest Ajax. Tresc dodawanego diva jest zalezna od danych wejsciowych i pobierana z bazy danych, dlatego w taki sposob to robilem. Dzieki za przyklad, dobrze obrazuje rozwiazanie problemu : )
kamil4u
W takim razie zrób tak: AJAX-em pobierz dane do jakieś zmiennej. Następnie tworzysz div-a w konkretnym miejscu, a dopiero potem wrzucasz do niego dane z bazy danych(innerHTML), które trzymasz w zmiennej. Nie wiem w jakiej formie otrzymujesz dane z bazy, ale to nie powinno stanowić większego problemu, gdy znasz podstawy danego języka, a zakładam, że takowe jako tako znasz, skoro zabierasz się za AJAX-a smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.