Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP][JavaScript]Formularz w IE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Atlas
Witam.

Mam mały problem sad.gif

mam taki kodzik:

1. <?php
  2.  
  3. if($_POST["ok"])
  4. {
  5. echo ("działa");
  6. }
  7. else
  8. {
  9. echo '<form action="index.php" method="POST" enctype="multipart/form-data" onsubmit="return confirm(\'sure?\'); return false"> <input type="text" name="tekst" /><input type="image" value="OK" name="ok"/>';
  10. }
  11. ?>

Wszystko jest z nim OK prawie pod każdą przeglądarką. Jedynym problemem jest IE sciana.gif.

Niemalże wszystkie przeglądarki działają poprawnie tylko ta jedna robi zgrzyt! Pomocy!!

p.s. IE nadal posiada ponad 60% rynku więc to musi chodzić sadsmiley02.gif
nospor
Mistrzu.... ale ty weź nas oświeć i napisz jaki to problem.....

Temat: Jak poprawnie zada pytanie

edit: aa, juz sie chyba domyslam...
zrob sobie
print_r($_POST);
to moze sam zrozumiesz gdzie lezy problem
Atlas
Problem jest taki że wszystkie przeglądarki oprócz IE przepuszczają skrypt do końca. w IE wyskakuje monit ale po kliknięciu OK nic się nie dzieje.
nospor
No wiem. Napisalem ci w edycji co masz zrobic smile.gif
tehaha
wydaje mi się, że jemu chodzi o tą część javascript, a problemem pewnie jest to return false, skoro robisz return confirm() to bez sensu jest to dalsze return false:
  1. echo '<form action="index.php" method="POST" enctype="multipart/form-data" onsubmit="return confirm(\'sure?\');"> <input type="text" name="tekst" /><input type="image" value="OK" name="ok"/>';
Atlas
We wszystkich tutorialach i manualach jest napisane żeby dopisywać ten return false bo IE działa lepiej.
Normalnie ręce mi opadają już od tego sad.gif nawet na iPhonie działa to a tępy IE nie chce przepuścić tego POST :/
tehaha
a sprawdziłeś to co CI wkleiłem? bo ja sprawdziłem teraz na IE6,7,8 i działa, po naciśnięciu ok wysyła formularz

daj link do tutka, gdzie jak się daje return confirm() to potem daje się return false;
Atlas
Wysyła ale w php przy sprawdzeniu czy było kliknięte OK ( post ok ) powinno wyświetlić, że działa, a tego nie robi sad.gif
tehaha
a to już dlatego, że zmienna ok może nie być przesyłana, zastosuj się do wskazówki nospor'a
Atlas
Właśnie o to chodzi sad.gif nie mam pojęcia jak to naprawić przeszukałem już chyba połowę internetu blinksmiley.gif i dalej nic. Więc próbuje zasięgnąć porady od specjalistów biggrin.gif
tehaha
to słabo szukałeś użyj <input type="submit"> zamiast image, a obrazek daj jako styl background
phpion
Cytat(Atlas @ 2.06.2010, 15:00:06 ) *
Właśnie o to chodzi sad.gif nie mam pojęcia jak to naprawić przeszukałem już chyba połowę internetu blinksmiley.gif i dalej nic. Więc próbuje zasięgnąć porady od specjalistów biggrin.gif

Takową dostałeś:
Cytat(nospor @ 2.06.2010, 14:29:05 ) *
zrob sobie
print_r($_POST);
to moze sam zrozumiesz gdzie lezy problem

Zobacz jakie klucze ma tablica $_POST.
nospor
Cytat
to słabo szukałeś użyj <input type="submit"> zamiast image, a obrazek daj jako styl background
Wcale nie musi. Może zostać ten image. Tylko niech on się wkoncu wysili i da te durne print_r($_POST); i przejrzy co dostaje. Ja doskonale wiem co, ale niech i on zobaczy tenże "niesamowicie skomplikowany" powód niedziałania

@autor cięzko zrobic print_r($_POST); ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.