Skrypt jest prosty - ma generować dokument *.pdf, i wysyłać go jako załącznik w mailu.
<?php require("phpmailer/class.phpmailer.php"); $mailer = new PHPMailer(); $mailer->IsSMTP(); $mailer->Host = 'ssl://smtp.gmail.com:465'; $mailer->SMTPAuth = TRUE; $mailer->Username = 'xyz.xyz@googlemail.com'; $mailer->Password = 'abcdef123'; $mailer->From = 'xyz.xyz@googlemail.com'; $mailer->FromName = 'Jan Kowalski'; $mailer->Body = 'wiadomosc testowa'; $mailer->Subject = 'Wiadomość testowa'; $mailer->AddAddress('xyz.xyz@gmail.com'); include("fpdf.php"); $pdf=new FPDF(); $pdf->Open(); $pdf->AddPage('P','A4'); $mail->AddStringAttachment(($pdf->Output('doc.pdf', 'S')), 'doc.pdf', 'base64', 'application/pdf'); if(!$mailer->Send()) { } else { } ?>
Wywala mi błąd: Fatal error: Call to a member function AddStringAttachment() on a non-object in /www/d/c/htdocs/r/g/t/index.php on line 20
więc generalnie chodzi o AddStringAttachment. Sporo widziałem na tym forum wątków o załączaniu pdfa do maili, ale z tym błędem się nie spotkałem.
Jeśli ktoś mógłby podpowiedzieć co jest nie tak to będę wdzięczny

P.S. Bez załącznika mail wysyła się bez problemu.