Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Poprawne umiejscowienie flagi
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
alano
Hej, mam jeszcze jeden problem, generalnie jak widać na samej górze znajduje się flaga, chciałbym ja wypozycjonować np. po prawej stronie obok kasku robotnika. Gdy ustalam position absolute dla flagi to w rozdzielczości 1600 jest tak jak chce a w mniejsze już ta flaga jest zupełnie gdzie indziej.

Doczytałem, żeby tego uniknąć należy ustalić rodzica z positon relative do które wtedy będzie się to odnosiło, ale nie bardzo wiem jak tego rodzica tutaj ustalić żeby to działało. Macie jakis pomysl?questionmark.gif

http://angfr.hekko.pl/kc/indexpodstrona.htm
Barcelona
Kolego, widzę że ostro walczysz z tą stroną. Widziałem poprzednio że miałeś tam więcej niż jedną flagę (chyba ENG i RUS ale nie jestem pewien) Niepotrzebnie wycinałeś tą polską flagę i teraz musisz walczyć z position.
Już Ci pisałem w innym temacie że łatwiej byś miał jakbyś utworzył mapę z odnośnikami. Rozwiązałbyś problem z logo i teraz z flagą. Jest trochę piep....nia z dokładnym ustawieniem współrzędnych ale jak już to zrobisz to będziesz miał po problemie.

Swoją drogą patrzyłeś na innych przeglądarkach ?
alano
dzięki, już się zabieram za te mapy. a na innych przeglądarkach testowałem.
krispak
Tak jak masz wysrodkowany obraz utworz sobie wysrodkowanego diva w nim umiesc obraz topp2.jpg a wzgledem tego diva wypozycjonujesz sobie flage

Pozdrawiam
alano
w zasadzie oba sposoby są właściwe, dzięki chłopaki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.