Już chyba z pół roku chodzę wokół platnosci.pl i nie moge tego ruszyć.
Mam podpisaną z nimi umowę - konto firmowe i mogę działać, ale za diabła nie mogę połapać manuala i zintegrować platności ze stroną. Własną, nie któryms z cmsów czy gotowych sklepów.
Co chcę osiągnąć:
1. możliwość opłacenia czegokolwiek przez platności.pl za pomocą
- płatności online,

3. informacje automatyczną, zwrotną, że ktoś zapłacił, ile i kiedy.
Strasznie się do Was uśmiecham - może znajdzie się ktos cierpliwy i wyjasni mi po kolei jak to zrobić.
Z góry dzięki

------------------------------------------
Jedno rozwiazałem - płatność smsem za dostep do części strony, czy ściągania:
W platnosci.pl w "moje sklepy" zakładam sklep, potem tworzę punkt płatnosci (sms premium) itp. W efekcie dostaję liste kodów jednorazowych w postaci min txt. Zapisuję je jako np kod.txt w katalogu.
I teraz dwa tylko pliki:
form.php
<div class="sms"> <div> </div> </div> <div> </div> <form id="form1" name="form1" method="post" action="sprawdz.php"> <label> <div align="center"> <input type="text" name="kod" id="textfield" /> </div> </label> <p align="center"> <label> <input type="submit" name="button" id="button" value="wyslij" /> </label> </p> </form> </div>
Teraz skrypt sprawdzający czy w pliku txt jest kod, który ludek dostał smsem:
sprawdz.php
<? function istnieje($haslo) { foreach($plik as $linijka) { return true; } return false; } $kod=$_POST['kod']; if (istnieje($kod)) { } else { } ?>
Ponadto zabezpieczyłem plikiem htaccess, wrzuconym do tego katalogu, możliwość podglądu plików txt - żeby nie pobrać kodów:
<Files "*.txt"> order allow,deny deny from all </Files>
Tak rozwiązałem. Wiem, że na pewno nie jest to szczyt możliwości, bo można dać sesję i wiele innych, jak również zabezpieczyć plik z kodami bardzij, ale jak na razie to mój szczyt

Co do pozostałych - płatności online przelewem bankowym czy kartą, nadal próbuję. Na pewno skróciłoby mi meki czyjeś dobre słowo

aha, próbowałem z koszykiem, ale to tylko obrazek "dodaj do koszyka" a zalezy mi na swojej wersji nazewnictwa