Cytat(kielich @ 9.08.2010, 11:30:53 )

O to cały kod...
Prawie, jednak nie cały bo i metoda nie domknięta a i nie ma przykładu użycia tej metody

- ale wystarczy

Cytat(kielich @ 9.08.2010, 11:30:53 )

...Jeśli nie pracujesz z zendem a chcesz mi pomóc

do zapodaj to sobie normalnie na localu zmien tylko $id na GET oraz pozostałe zmienne
w ogóle przy komputerach nie pracuję ^^ - a do zenda czasem zaglądam coby nieraz podpatrzeć zależności klas - jednak z samego zenda jakoś nigdy nie korzystałem - ale jestem wzrokowcem to i tego kodu nie musiałem odpalać

...
skoro to prawie działa to zamień ten foreach:
foreach ($koszyk->dane as $kosz => $opcja):
echo 'To jest ID: ' . $opcja['id'] . ' ma sztuk: ' . $opcja['sztuk'] . '<br />'; //zauważ, że w pierwszej kolejności wyświetliłeś a dopiero potem dodałeś do koszyka - nie miałeś tego na ekranie to tego nie zauważyłeś... if ($opcja['id'] == $id):
$koszyk->dane[$kosz]['sztuk']++;
$ok = false;
endif;
endforeach;
na ten:foreach ($koszyk->dane as $kosz => $opcja):
if ($opcja['id'] == $id):
$koszyk->dane[$kosz]['sztuk']++;
$ok = false;
endif;
echo 'To jest ID: ' . $opcja['id'] . ' ma sztuk: ' . $opcja['sztuk'] . '<br />'; endforeach;
oczywiście od tak tylko piszę, że ten ciąg powinien być w tej metodzie zwrócony a nie wyświetlony od razu na ekran

...
PS.
chyba dawniej sporo pisałeś w czymś w stylu VBA

... - a i przy okazji w językach skryptowych szybsze jest ++$i od $i++, w językach kompilowalnych w zasadzie to różnicy nie robi... a różnica jest taka, że przy $i++ tworzona jest dodatkowa zmienna a dopiero po użyciu starej zmiennej bądź w następnych linijkach kodu zastępowana przez nową wartość...