Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Undefined variable: HTTP_POST_VARS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
farkłajd
Witam ponownie

Mam do was pytanie odnośnie tych 4 błędów:

Notice: Undefined variable: bid in E:\helm\www6\china.ebusiness4a.com\wwwroot\includes\messages.inc.php on line 53

Notice: Undefined variable: HTTP_POST_VARS in E:\helm\www6\china.ebusiness4a.com\wwwroot\includes\messages.inc.php on line 76

Notice: Undefined variable: SESSION_ID in E:\helm\www6\china.ebusiness4a.com\wwwroot\includes\messages.inc.php on line 260

Notice: Undefined variable: TARGET in E:\helm\www6\china.ebusiness4a.com\wwwroot\includes\messages.inc.php on line 1771

Zasadniczo to nie wiem co to jest "bid", "HTTP_POST_VARS" i pozostałe. Przeczytałem kilka kursów ale nic się z nich nie dowiedziałem.

Pozdrawiam i czekam na konkretną odpowiedź.
Pawel_W
masz niezdefiniowane zmienne... odwołujesz się do czegoś, co w danym momencie nie istnieje smile.gif
farkłajd
Aha no dobra tylko jak teraz to można naprawić, bo cały myk polega na tym że jest to polski skrypt z jednym plikiem po angielsku, właśnie tym z którym jest problem.
Pawel_W
nadaj im na początku skryptu jakieś wartości domyślne, ew. sprawdzaj przy wykonywaniu, czy zmienne są zdefiniowane (isset), jeżeli nie to nie wyświetl odpowiednie powiadomienie
farkłajd
ok na początku dopisałem

error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
ini_set('display_errors',1);

i błędy już się nie wyświetlają, ale pojawił się kolejny problem ponieważ nie mogę zarejestrować nowego użytkownika blinksmiley.gif
Pawel_W
aha, a my mamy, bez patrzenia w kod, powiedzieć dlaczego? czarodziej.gif
erix
Powiem tak - zmień kurs na jakiś nowszy, a nie używasz czegoś, co już jest - lekko mówiąc - nieaktualne.
farkłajd
kurs który czytałem jest polecany na tym forum więc chyba nie jest najgorszy, a jak narazie to sam coś po próbuję i się odezwę jutro wieczorem.
erix
No tak, ale trzeba jeszcze patrzeć na daty... winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.