Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Upload plików o dużych rozmiarach i wyświetlanie dużych obrazów.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kóki
Witam. Chciałbym napisać kod, który umożliwi mi umieszczanie plików na serwerze (za pośrednictwem strony internetowej). Jak na tę chwilę udało mi się napisać coś takiego:

index.php
  1. <?php
  2. $uprawnienia=$_SESSION["uprawnienia"];
  3. if($uprawnienia==3){
  4. echo "<form enctype=\"multipart/form-data\" action=\"umiesc.php\" method=\"POST\">";
  5. echo "<input type=\"hidden\" name=\"MAX_FILE_SIZE\" value=\"99999999\" />";
  6. echo "Plik do wysłania: <input name=\"userfile\" type=\"file\" />";
  7. echo "<input type=\"submit\" value=\"Wyślij\" />";
  8. echo "</form>";
  9. }
  10. ?>
  11.  

umiesc.php
  1. <?php
  2.  
  3. $adres = 'jakaśtam/lokacja/' . basename($_FILES['userfile']['name']);
  4.  
  5. if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $adres)) {
  6. echo "Plik wysłany";
  7. } else {
  8. echo "Plik niewysłany";
  9. }
  10.  
  11. ?>

Skrypt działa. Niestety tylko dla plików o małych rozmiarach. Gdy chcę wysłać np obraz o rozmiarach 1400:1200 to nie udaje mi się to :<.

Mam też problemy z wyświetlaniem tego typu (większych) obrazów. Stworzyłem kod wyświetlający jedynie miniaturkę obrazu (używałem funkcji imageSX i imageSY, aby zachować proporcje i nie zniekształcić pomniejszonych obrazów) i tu znowu pojawia się problem. Gdy do folderu, z którego wyświetlane mają być wszystkie obrazy, wrzucę obraz o wysokiej rozdzielczości to jego miniaturka nie jest wyświetlana. Zamiast tego pojawia się komunikat o przekroczonym maksymalnym rozmiarze obrazu. Jak to obejść? :C

Ramzaa
Hmm.. może coś z hostingiem nie halo?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.