Szukam takiego rozwiązania, żeby nie trzeba było uzupełniać argumentu "data" dla $.ajax,
konkretnie: wysłanie wszystkich zmiennych formularza POST/GET, BEZ WYPEŁNIANIA TEGO ARGUMENTU.
Wiem, że jest plug-in o nazwie ajaxForm http://jquery.malsup.com/form/
ale za dużo roboty przy zmianie jego funkcjonalności na ten stopień, żeby wkleić do niego livequery - mam małe doświadczenie...
ogólnie mi chodzi o zdefiniowanie formularza który ma korzystać z JS
<script type="text/javascript">//kod plug-in'u ajaxForm - bez livequery $(document).ready(function(){ $('.SendjQuery').find("form").ajaxForm({ target: '.SendjQuery', success: function() { $('.SendjQuery').fadeIn('slow'); } }); }); </script> <div id="SendjQuery"> <form action="adres_do_x" method="post"> <input type="text" name="nazwa1" /> <input type="text" name="nazwa2" /> <input type="text" name="nazwa3" /> <input type="text" name="nazwa4" /> <input type="submit" value="Wyślij" /> </form> </div>
ID elementu - SendjQuery:
1. zmienia się jego zawartość gdy wyśle się formularz (zawartość - wynik z adresu formularza - argument success: function(html){...code...})
2. formularz JEST WYGENEROWANY PRZEZ sam JS - wykorzystanie livequery w następnym kroku
3. wynik z formularza można nadal wykorzystać np. do przesłania następnego formularza, jako przykład - livequery
== ZAWARTOŚĆ JEST DYNAMICZNIE ZMIENIANA PRZEZ JS ==
Więc jak ma wyglądać kod do wysłania tego formularza tak jak wygląda plug-in ajaxForm, tak, żeby był wielokrotnego użytku?