Mam bardzo błahy problem, ale nie potrafię go rozwiązać. Otóż mam 3 divy i chcę teraz rozciągnąć je na całe okno przeglądarki. Niestety nie mogę :/ Po lewej, prawej stronie i od góry zostaje kawałek odstępu. Jak się tego pozbyć aby było na całość okna przeglądarki?
Aktualne body w pliku HTML:
Aktualny plik CSS:
div.menu { background-color: red; width: 100%; height: 150px; margin: 0px; padding: 0px; } div.oddzielenie { background-color: green; width: 100%; height: 50px; } div.tresc { background-color: blue; width: 100%; height: 400px; }
Gdy zastosuje poniższy plik, to osiągam to co chcę, ale czy to się w ten sposób robi (zakładam, że wysokość div menu i oddzielenie będę znał i są niezmienne)? :
div.menu { background-color: red; width: 100%; height: 150px; margin: 0px; padding: 0px; position:absolute; left:0px; top:0px; } div.oddzielenie { background-color: green; width: 100%; height: 50px; position: absolute; left: 0px; top: 150px; } div.tresc { background-color: blue; width: 100%; height: 400px; position: absolute; left: 0px; top: 200px; }