Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Kodowanie Plików i zapis CuteFTP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
XP'ek
Witam,

jakich programów możecie polecić na używanie do z połączeniem ftp i edycją w nim bo Cute FTP podczas zapisu powoduje błąd sesji przy kodowaniu utf-8
vokiel
FileZilla, TC - ale z tym ponoć trzeba uważać, bo niby jakieś trojany się do niego doczepiają (co prawda nowe wersje mają szyfrowanie pliku z konfiguracją, poza tym można go przenieść poza katalog)
franki01
FileZilla ma mały kłopot z przesyłaniem znaku nowej linii. Czasem zamiast jednego \n robią się dwa. Nie daje nic zamiana trybu przesyłania na binarny. Do Total Commandera, jak wspomniał przedmówca, krąży trojan wyjadający hasła. Łączy się przez FTP i infekuje wszystkie pliki index.* kodem robaka (<iframe> albo <script> do zakażonych plików na innych serwerach). Kiedyś korzystałem z WinSCP i bardzo miło mi się z nim pracowało.
patryk9200
ja korzystam z WinSCP, dla mnie bezkonkurencyjny, potrafi przesyłać wielogigabajtowe pliki bez zrywania połączeń, przy czym filezilla i totalcomander nie dawały sobie rady smile.gif dodatkowo ma możliwość uruchomienia sesji w Putty bezpośrednio z poziomu programu z czego często kożystam, mam dedyk
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.