Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][php]Formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pantomaszsi
Mam pewien problem, w zasadzie chyba dość prosty, ale jednak nie wychodzi mi rozwiązanie.
Chodzi o to, że mam formularz na stronie, użytkownik wypełnia sobie kilka danych, później poprzez odrębny plik php odpowiedzi są przesyłane na mój adres e-mail.
Chciałbym jednak też, żeby wraz z formularzem był wysyłany nick zalogowanej osoby, która ten formularz wypełnia. Zapewne wszystko polega na wstawieniu ukrytego pola, które wyśle nick, próbowałem po swojemu, pytałem wujka google, ale nie działało.. Bardzo bym prosił o pomoc.
nospor
No to skoro user jest zalogowany to chyba w momencie wysylania maila masz o tym informacje. Nie musisz wiec dodawac zadnego ukrytego pola - po prostu do maila dopisz login zalogowanego ludka.
pantomaszsi
Informacje mam tylko takie, jakie inputy sobie w formularzu wpiszę. Nie chcę aby user wpisywał sam swój nick, zależy mi właśnie na tym, że musi to automatycznie się dodawać.
Cytat
po prostu do maila dopisz login zalogowanego ludka.

Czyli jak?
nospor
Cytat
Nie chcę aby user wpisywał sam swój nick, zależy mi właśnie na tym, że musi to automatycznie się dodawać.
Dobra, pytanie za 100 punktów: a skąd masz zamiar wziąść login usera by wpisać ten login to pola ukrytego?
gorden
podczas logowania , jeśli przebiegnie poprawnie dajesz sesje
  1. $_SESSION['zalogowany'] = $_POST['nick']; //sesja o wartości nicku zalogowanego

w pliku z wysłaniem maila też dajesz session start, przypisujesz sesje 'zalogowany' nowej zmiennej i wpisujesz w treści maila. przypominam, że sesje startuj, kiedy nastąpi poprawne zalogowanie, inaczej nawet niepoprawne utworzy sesje
edit
no tak, session start na poczatku kodu. ale zmienna sesyjna tylko jesli nastapi poprawne zalogowanie
Ramzaa
Ja dodam tylko, że session_start() musi znajdować się przed jakimkolwiek znakiem. Od razu na samiutki początek informujemy przeglądarkę, że startujemy sesje. Inaczej wyskoczy nam błąd. Odwołujesz się tak jak kolega napisał - echo $_SESSION['nick']; i masz autora mejla smile.gif
pantomaszsi
OK, dzięki, postaram się to wdrożyć, zobaczę czy wyjdzie. Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.