Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat] Logo dla Spawn Framework :)
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Spawnm
Witam,

był bym wdzięczny jeśli ktoś by mi dopieścił i zrobił takie loga w formacie jpg/png/gif :
http://spawnm.pl/logo.html
Crozin
Logo... to raczej wektorowe by Ci się przydało. winksmiley.jpg
everth
Heh, widzę że przyjaciel który pożyczył nazwę dla frameworka czymś cię zainspirował - nie bądź gorszy, pożycz od niego logo (które jest zresztą całkiem przyjemne)
Spawnm
Nie zainspirował , logo zaprojektowałem wczoraj.
A jego jest słabe winksmiley.jpg
erix
Czemu mi się skojarzyło z SourceForge...?
Blame
A może idąc za tropem, że spawn to ikra, to może jakaś żabka w logu? smile.gif
Spawnm
Żadna ikra czy żaba.

Spawn to nie tylko mała ikra snitch.gif

serio winksmiley.jpg

Obecnie widzi mi się taki logo, nad innym pewnie jeszcze pomyślę co by ludzie nie jęczeli że sf to symfony
krzysztof_kf
@Spawnm

Chodzi ci o poprawienie jakości na wzór tego logo napisy http://spawnm.pl/logo.html czy ogólnie coś innego .
Spawnm
Tego logo smile.gif
krzysztof_kf
Mogę się tym zająć wieczorem jak będę miał chwilę czasu napisz na GG: 982500
wookieb
Ma być koniecznie ten odcień zielonego? Czy może być inne logo?
Daiquiri
Zdaję sobie sprawę, że nie powala: zarówno przeniesienie Twojego pomysłu do mojego PS'a ani sama prezentacja, ale czas, czas, czas... ;-)

phpion
@Daiquiri:
Ale poszalałaś smile.gif kurde mam bardzo bliskie skojarzenia z innymi frameworkami!

1. Czcionka dla "SPAWN FRAMEWORK" w pierwszych kilku projektach - kojarzy się z Zend Framework (krój + jeden wyraz normalny + drugi pogrubiony). Link.
2. "SF" w kwadraciku - a'la Symfony. Link.
3. Ostatnie projekty - Kohana smile.gif hehehe. Link.

PS: Nie odbieraj tego jako zarzut plagiatu! Po prostu od razu miałem takie skojarzenia smile.gif
Daiquiri
Niestety tego, co zaproponował Spawnm (czyli kwadrat z zaokrąglonymi rogami + SF) jest w sieci sporo smile.gif. Kohana to zasadniczo inna typografia - ale owszem efektów tego typu jest mnóstwo. Dlatego tak jak napisałam - nic "świeżego". Na szaleństwo w kwestii logo/logotypów trzeba u mnie poczekać trochę czasu laugh.gif

PS. Ty mówisz Symfony, Kohana - ja myślę cała rodzinka Adobe czy facebook :-).
Spawnm
Wow !
Nie wiem co powiedzieć i co wybrać , doradźcie biggrin.gif
Daiquiri dzięki na poświęcony czas i kawał dobrej roboty happy.gif

erix
  • pierwsze dwa złudnie ZF przypominają
  • SF = Source Forge, a może by tak SpF?

Całowyrazowe IMHO nie będą za wygodne - jakby tu choć favikonkę wyprodukować? winksmiley.jpg
Daiquiri
Cytat(erix @ 21.08.2010, 19:06:32 ) *
Całowyrazowe IMHO nie będą za wygodne - jakby tu choć favikonkę wyprodukować? winksmiley.jpg

Można tak:
No skrót ma faktycznie Spawnm trochę niefortunny smile.gif.
Spawnm
Ja mam niefortunny skrót ? Bez przesady , sf ma symfony i sourceforge o którym erix wspomina i jakoś problemu nie ma , przynajmniej sourceforge bo tamten framework ma spory problem skoro musi w key tagach dawać symfony, symphony bo ludzie mają problem z zapamiętaniem nazwy fw w którym pracują biggrin.gif
Daiquiri
OK, niefortunną masz grupę odbiorców tematu w takim razie laugh.gif. A tak na poważnie skrót jak skrót - jak dla mnie OK smile.gif.
Lion_87
Spawnm a ja mam lekko inny:
erix
Hmm, mi się podoba, trochę podrasować i będzie ok. winksmiley.jpg

A i tekst o 180° odwrócić (sf). winksmiley.jpg
Lion_87
Hmmm tak?

[BardzoJasnoZielono] dry.gif
Crozin
Na Twoim miejscu poszedłbym w stronę promowania nazwy "spawn", a nie "spawn framework" - unikniesz przynajmniej problemu "podszywania" się pod Symfony ze skrótem SF - jakby na nie patrzeć to dwa produkty tej samej kategorii (nie mylić z klasą tongue.gif).
Lion_87
Crozin masz racje! tongue.gif
Wicepsik
@Lion_87
A gdzie zdjęcie autora frameworka?

/ciach/

@edit
Chciałem pomóc dry.gif
Spawnm
No już bez takich, bo zaczyna się robić niesmacznie.
erix
~Spawnm, masz zły dzień, czy jak...? Wyluzuj. winksmiley.jpg
krzysztof_kf
Spawnm
Jak od kilkunastu minut widać na stronie , logo już jest, dzięki za chęci i zaangażowanie smile.gif
Twórczynią loga jest Daiquiri smile.gif
krzysztof_kf
Właśnie zauważyłem nawet lepsze i się dobrze komponuję w całą stronę pozdrawiam .
Lion_87
A ja tylko dopełnię tak swoją myśl bo wczoraj wyleciało mi z głowy
gigzorr
e tam , krzysztofa ladniejsze smile.gif
Cypherq
Spawn, może trochę więcej dystansu do siebie :|
siatkarzyna
Witam

wiem że logo już jest ale tak z nudów smile.gif 4fan

Pozdrawiam
wookieb
Siatkarzyna WIN. Twoje logo wygląda naprawdę profesjonalnie!
Pięknie będzie się prezentować we wszelkiego rodzaju stopkach itd. Szacunek.
siatkarzyna
wookieb Dzięki smile.gif miło to słyszeć jak byś coś kiedyś gdzieś potrzebował to zapraszam smile.gif
Cypherq
Siatkarzyna, masz jakiś cennik?
krispak
Jeszcze ja pozwolilem sobie wrzucic na szybko dwa projekciki

Edit: Kombinacje typo ze wzgledu na typo symfony

Jak za duzo tego albo nie potrzebne to usuncie - co zlego to nie ja smile.gif
Pozdrawiam
phpion
@krispak:
No to już centralnie podlatuje pod Symfony.
krispak
Wg zalecen autora.. A typo nie zauwazylem.. to samo widze smile.gif Typo jest zawsze do zmiany smile.gif
gigzorr
nonono , ilu utalentowanych grafikow mamy na forum smile.gif

to moze , mi ktos zrobi jakis ladny napis , na przezroczystym tle , z napisem:
GRACZEPOLSCY.PL ^^

ps. napisy beda na czarnym tle, tak jak tutaj
próbowałem coś zrobić , ale za bardzo mi to w gimpie nie wychodzi , a nie mam czasu zeby sie uczyc czegos nowego teraz smile.gif
ps. kazde lepsze od tego co mam bedzie dobre smile.gif

sorki za wtrącenie sie tak do tematu haha.gif
phpion
@krispak:
Mi generalnie Twoja wizja bardzo się podoba smile.gif
siatkarzyna
gigzorr zaraz ci coś machnę smile.gif taka wyjątkowa niedziela dzisiaj smile.gif
skowron-line
@siatkarzyna właśnie stałeś się nadwornym grafikiem forum.php.pl smile.gif Ale nie da się ukryć że logo piękne + to co napisał @wookieb
siatkarzyna
@gigzorr ale layout strony zmień smile.gif

gigzorr
dzięki , ten napis co jest w lewym dolnym rogu, zamiast tamtego co mialem dalem, ladnie sie komponuje, a co do srodkowego , to troszke za duzy , i idk gdzie to dac , jakies pomysly?tongue.gif

nmts
Choć z logotypami mam mało doświadczeń to również z nudów zrobiłem swoje: ^^

vokiel
@nmts ten drugi ładnie się odróżnia od tych wszystkich w kwadracie. Nie to, że tamte są złe, po prostu ten jest inny.
Daiquiri
Zasadniczo koncepcja "w kwadracie" nie jest zbyt oryginalna - co z resztą wszyscy wiemy smile.gif. Aczkolwiek taką chciał Spawnm i w zasadzie uważam, że ten typ grafiki fajnie się sprawdza przy projektach tego pokroju. Jak framework urośnie i zrobi się niezwykle popularny (czego nawiasem oczywiście życzę) to Spawnm może zdecyduje się na profesjonalne CI dla swojego produktu i kopary nam opadną - a co! Rkingsmiley.png .

Przepraszam za małe zejście z tematu, ale niedługo będzie można na forum php urządzać "bitwy" na grafiki - wzorem portali dla grafików laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.