Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Headers
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Solitary
Mam takie pytanie...

Będe miał pliki, do których prawa będą miały tylko moje skrypty (serwer apache). Chciałbym teraz, aby jak ktoś poda parametr, to skrypt by odczytywał plik i dawał go do sciągnięcia.

Moje pytanie brzmi, jakie nagłowki dać, żeby ustalić nazwe pliku i żeby plik się sciągał (downloadował) a nie był wyświetlany w przeglądarce...
Seth
Kod
header("Content-Disposition: attachment; filename=nazwa_pliku.cos");
Solitary
dzięki, właśnie znalazłem w manualu tongue.gif

sorki za kłopot
Seth
Jeszcze taka mala uwaga dla wszystkich: Forum php Pro sluzy do zadawania pytan na 'zaawansowane' tematy, ktore nie znajduja sie lub sa tylko lizniete w manualu i ktore prowadza do szerszej dyskusji.

...Dziekuje... to bylem ja, Jazabek winksmiley.jpg
Solitary
to jeszcze raz ja jarząbek winksmiley.jpg

ok, bede pamiętał, myslałem, że Forum Pro jest do tematów zaawansowanych, a nie tematów ktorych nie ma w manualu...
Seth
No moze tu sie troche pomylilem z tym manualem, ale golnie chodzi o tematy na wysokim poziomie, zreszta hyper ujal to najlepiej w ogloszeniu do php Pro smile.gif
Solitary
mam jeszcze jeden problem, juz zrobiłem, że sciąga, ale jak mam filename=mojprogram.tar.gz to sciaga z domyslna nazwa mojprogram[1].tar.gz dlaczego, i jak to zmienic ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.