szukałem ale nie znalazłem, wiem że problem jest banalny i jest 1000 tutoriali itd itd, jednak po wypróbowaniu 5 sposobów nie udało mi się go rozwiązać (mam chwilową zaćmę...)
Muszę pobrać WSDLa po SSL dodatkowo podając login i pass dla Basic Auth, SOAP nie wywala żadnego błędu ale też nie pobiera WSDLa...
$this->soapclient = new SoapClient("https://wsdl_url", array( "trace" => 1, "exceptions" => 1, "login" => "login", "password" => "pass" ));
próbowałem podawać też local_cert (użylem tego wyeksportowanego z przeglądarki .pem) oraz passphrase (?), zapisałem też WSDLa na localhoscie i podałem ścieżkę ale również nie poszło (failed to load external entity)...wtf!?
Proszę tylko o pokazanie jak to powinno poprawnie wyglądać ze wszystkimi możliwymi opcjami. Resztę sam ogarne!
Z góry dzięki!
ps: jak jest już taki wątek opisujący rozwiązanie tego problemu, to proszę o link na PW a ten skasować
doczytałem że biblioteka NuSOAP sobie z tym radzi (używałem domyślnego phpowego SOAP_Client) i rzeczywiście najnowsza wersja 0.9.5 łączy się po SSLu bez problemów, co prawda nadal nie wiem czemu SOAP_Client sobie z tym nie radzi, bug :?
ps. te informacje można dokleić do jakiegoś obszerniejszego tematu jeśli komuś się to przyda, a ten wątek skasować, thx!