Z góry przepraszam za nazwę tematu lecz starałem się jak najbardziej zrozumiale to napisać.
Problem mam taki że napisałem pewny skrypt, który wyświetla mi taki mały status konta na obrazku.
Chciałbym teraz użyć go w podpisie na forum lecz mam problem że w znaczniku [ I M G ] musi być link zakończony na rozszerzenie graficzne typu: jpg, png, gif, bmp itd.
Jednak mój link wygląda tak: podpis.php?id=2 i to nie zadziała. Czy jest jakaś możliwość aby doprowadzić ten skrypt do takiego stanu aby właśnie to zadziałało ?
Niżej zamieszczę skrypt i przy okazji takie pytanko. Ponieważ pracowałem na przykładzie w necie to wydaje mi się że ten skrypt jest dziurawy. Wystarczy wpisać zamiast ID co się chce i można zrobić wszystko, ale nie jestem pewien.
<?php include 'vars.php'; //Login, Lvl , Ranking , Samochód, team $query="SELECT * FROM members WHERE member_id=".$_REQUEST['id']; $query2="SELECT * FROM pfields_content WHERE member_id=".$_REQUEST['id']; $handle = imagecreatefrompng("podpis.png"); $text_color = imagecolorallocate($handle, 255,255,255); $text_color2 = imagecolorallocate($handle, 255,0,0); // Replace path by your own font path $font = 'arial.ttf'; // Add some shadow to the text if($wiersz['member_group_id'] === '7'){ $new = "Moderator";} if($wiersz['member_group_id'] === '4'){ $new = "Administrator";} if($wiersz['member_group_id'] === '3'){ $new = "Użytkownik";} if ($num==0) imagettftext($handle, 9, 0, 65, 35, $text_color, $font, "brak usera"); imagettftext($handle, 9, 0, 60, 35, $text_color, $font, $wiersz['name']); imagettftext($handle, 9, 0, 67, 58, $text_color, $font, $wiersz['posts']); imagettftext($handle, 9, 0, 73, 80, $text_color, $font, $wiersz2['field_12']); imagettftext($handle, 9, 0, 67, 102, $text_color, $font, $new); $nazwa = $wiersz['nazwa']; if ($poz == false) { imagettftext($handle, 10, 0, 40, 85, $text_color, $font,$nazwa ); } else { //<font color=red>Gogolino</font> imagettftext($handle, 10, 0, 40, 85, $text_color2, $font, $nazwa ); } imagegif ($handle); ?>