Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] klasy z PEAR - standalone
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
express
Chcę w projekcie użyć klas z PEAR - konkretnie Auth i MDB2. Piszę z użyciem własnego serwera i wszystko co trzeba mam zainstalowane. Ale efekt mojej pracy znajdzie się później na innym serwerze, na którym - o ile mi wiadomo - nie ma zaisntalowanego PEAR.
I tu pytanie:
Czy da się te dwie klasy zastosować bez PEAR? ściągnąć (skąd?) i dołączyć jak każdy inny plik? Czy to będzie działać?

------
ech, pomyliłem działy, a usunąć już nie ma jak...
Fifi209
Przecież jak instalujesz klasy pear to są one pobierane na dysk ;p po prostu je skopiuj winksmiley.jpg
wookieb
Cytat(fifi209 @ 1.09.2010, 23:17:56 ) *
Przecież jak instalujesz klasy pear to są one pobierane na dysk ;p po prostu je skopiuj winksmiley.jpg

A czy czasem wiele klas nie korzysta z jakiegoś api pear-a? Bo wydaje mi się, że tak.
MDB2 na pewno.
express
No i właśnie tego się obawiam. Ściągnąłem je i tak, ale jeszcze nie sprawdziłem jak/czy to działa.
Kiedyś przeglądałem kod MDB2 i pamiętam, że były tam jakieś odwołania do PEARa jako takiego.
MDB2 includuje co najmniej PEAR.php, ale nie wiem, czy to nie pociąga kolejnych zależności.
Dlatego pytam, czy może jednak jakoś się da.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.