fajny przykładzik niestety działa tylko na unixach

- jakoś wolę inne rozwiązanie na oderwanie procesu... które tutaj nie potrzebne... choć w sumie nawet ze względu na samo sleep na unixach jesli się pisze jakiegoś bocika ma przewagę - jeśli do nich się ograniczymy to PCNTL jak najbardziej by był wskazany...
Cytat(patlysy @ 4.09.2010, 13:52:01 )

Nie chcę zakładać nowego wątku a moje kolejne pytanie w pewien sposób dotyczy też tego tematu. Proszę powiedźcie mi czy istnieje szansa ustawienia jakiegoś licznika ograniczającego czas wykonywania pętli? I nie chodzi mi tutaj o set_time_limit który zabije mi całą sesję. W pętli fgetem czytam dane z serwera ssh. Zdarza się jednak jednak, że serwer nie odpowiada (zła komenda albo brak znaku nowej linii itd) i pętla stoi na tym poleceniu. Czy można przerwać samą pętlę po określonym czasie?
Pozdro.
Cytat(masiakla @ 5.09.2010, 18:32:22 )

...Ewentualnie można zaimplementować samemu ssh'a na socketach i pilnować timeout, ale to krecia robota....
dlaczego skoro wszystko jest w manualu??
http://pl2.php.net/manual/pl/function.fsockopen.phpfsockopen ( string $hostname [, int $port = -1 [, int &$errno [, string &$errstr [, float $timeout = ini_get("default_socket_timeout") ]]]] )
Cytat
timeout
The connection timeout, in seconds.
Informacja: If you need to set a timeout for reading/writing data over the socket, use stream_set_timeout(), as the timeout parameter to fsockopen() only applies while connecting the socket.
jeden z komentarzy dla rozjaśnienia sprawy - a jest tam wiele ciekawych komentarzy

- wystarczy dostosować do swoich rozwiązań
Here's a quick function to establish a connection to a web server that will time out if the connection is lost after a user definable amount of time or if the server can't be reached