Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP i PEAR] Brak wyświetlania danych z bazy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
markkoo99
Witam,
Mam problem z wyświetlaniem danych z bazy danych z użyciem PEAR.

Wyskakuje mi taki błąd:

Fatal error: Call to undefined method DB_result::fetch_Row() in E:\Serwer\Strony\praca\klienci.php on line 19

Chce wyświetlić dane ze pomocą metody DB_FETCHMODE_ASSOC. Nie wiem może tutaj cos mam zamieszane.
Z góry dziękuje za pomoc.

1. <?php
  2.  
  3. include_once('db_com.php');
  4.  
  5. $stmt = "SELECT * FROM klienci";
  6. $result = $db_handle->query($stmt);
  7.  
  8. echo '<table border=1><td>ID</td><td>Imie</td><td>Nazwisko</td><td>Ulica</td><td>nr. lokalu</td><td>Kod pocztowy</td><td>Miasto</td><td>Tel</td><td>E-mail</td></tr>';
  9.  
  10.  
  11.  
  12. while ($row = $result->fetch_Row(DB_FETCHMODE_ASSOC)) {
  13.  
  14. echo '<tr><td>'. $row['id'] .'</td><td>'. $row['imie'] .'</td><td>'.$row['nazwisko'].'</td><td>'. $row['ulica'].'</td><td>'. $row['nr'] .'</td><td>'. $row['kod'] .'</td>
  15. <td>'.$row['miejscowosc'].'</td><td>'.$row['tel'].'</td><td>'.$row['email'].'</td></tr>';
  16.  
  17. }
  18.  
  19. echo '</table>';
  20.  
  21. ?>
  22.  
wookieb
A czy byłbyś łaskaw przetłumaczyć sobie (nawet w translatorze) komunikat błędu?
nospor
DB_result nie zawiera metody fetch_Row(). Zajrzyj do dokumentacji smile.gif
markkoo99
Taka formułą była napisana w książce.
wookieb
Jak w książce będzie napisane "usiądź na kołek osinowy" to też to zrobisz i będziesz się dziwił dlaczego cię boli... w krzyżu?
nospor
Mówiłem: zajrzyj do dokumentacji:
http://pear.php.net/manual/en/package.data...lt.fetchrow.php

@wookieb smile.gif
markkoo99
Wiesz jestem początkujący i korzystam książki i na niej się opieram. Skąd mogę wiedzieć ze tam jest źle napisane. Ale pisząc wiedziałem ze znajdzie sie taka osoba co bedzie tylko zniechęcać do tego forum a nie pomagać.

Dzieki nospor za pomoc.
Działa smile.gif
nospor
Ale wookieb nie zniechęca a w "delikatny" sposób daje ci do zrozumienia że ksiązki nie są nieomylne. I ze jak ktoś mowi: zajrzyj do dokumentacji to znaczy zebys zajrzal do dokumentacji a nie pisal ze tak jest w ksiązce smile.gif
wookieb
To, że jesteś początkującym KOMPLETNIE nie usprawiedliwia Cię abyś nie myślał. Po to masz mózg to go używaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.