Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odczytywanie plików z tekstem formatowanym
Forum PHP.pl > Forum > PHP
brzydalson
Witam Forumowiczów. Mam dziś kilka pytań do osób dobrze zorientowanych w temacie. Stworzyłem skrypt na stronę internetową który wypisuje listę newsów w folderze wg daty modyfikacji od najnowszego do najstarszego. Newsy to nic innego jak strony html tworzone przez użytkowników w Open Office Writer. Użytkownik tworzy plik tekstowy sformatowany by nie był to czysty tekst, następnie zapisuje to jako stronę internetową i poprzez drugi skrypt wysyła na serwer. Problem zaczyna się wtedy gdy użytkownik nie używa Open Office tylko MS Office, wtedy tak stworzony news przestaje być widoczny dla skryptu(nie wiem dlaczego). Moje pytanie jest następujące: czy istnieje jakaś metoda tworzenia takich plików i zapisywanie ich przez wymienione wyżej edytory do danego formatu by można je było odczytywać łatwo i wyświetlać na stronie(chodzi o sformatowany tekst). Czytałem trochę o xml jednak jestem w tym temacie zielony, czy trafiłem na dobry trop? Czy to właśnie xml może mi w tym pomóc? Pozdrawiam, dziękuję za każdą odpowiedź
tr@k
Do formatowania tekstów na potrzeby www stosuje się edytory WYSIWIG np. tinymce, fckeditor (teraz to chyba ckeditor) a nie openoffice.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.