Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] Problem z przesłaniem zapytania ze skryptu php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
drzonkins
Mam takie oto zapytanie (zdaje się ze strony nospora)
  1. SET @id=5,@nr = 0, @idnr = 0;
  2. SELECT @idnr AS nr FROM
  3. (SELECT @nr:=@nr+1,IF(ID=@id, @idnr := @nr,@idnr=@idnr),ID FROM tabela WHERE jakiespole ='jakiswarunek' ORDER BY jakiespole jakiessortoanieASClubDESC) podsel WHERE podsel.ID = @id;

Pytanie moje jest następujące: jak to uruchomić w skrypcie php, bo jak wrzucam w bazie jest ok, a jak w skrypcie to nie działa. Z góry dzięki za pomoc.
nospor
to są dwa zapytania i musisz je wywołac oddzielnie
  1. mysql_query('SET @id=5,@nr = 0, @idnr = 0');
  2. mysql_query('SELECT @idnr AS nr FROM
  3. (SELECT @nr:=@nr+1,IF(ID=@id, @idnr := @nr,@idnr=@idnr),ID FROM tabela WHERE jakiespole =\'jakiswarunek\' ORDER BY jakiespole jakiessortoanieASClubDESC) podsel WHERE podsel.ID = @id');
drzonkins
Hej, no wiem, że dwa ale właśnie takie oddzielne wywołanie mi nie zadziałało i nie wiem dlaczego.
nospor
Nie działa czyli co? Jakiś błąd dostajesz, jakiś inny objaw? Bo mi działa smile.gif
drzonkins
No nie dostaje wyniku, tak jakbym nie wykonywał tego pierwszego tylko samo drugie zapytanie
nospor
pokaż dokładnie jaki masz kod bo tak to mozemy do jutra gadac smile.gif
drzonkins
Dobra jestem głąbem smile.gif zwróciłem wynik, ale zapomniałem go wydrukować, ale dzięki za pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.