Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jedna ksiązka za mną co dalej?
Forum PHP.pl > Inne > Książki
Micchaleq
Witam serdecznie,

Proszę o małą poradę bo sam nie bardzo potrafie znaleść odpowiedniej dla mnie ksiązki.

Przeczytałem sobie juz PHP, MYSQL I APACHE ( intensywny trening )

Mam w domu jeszcze PHP MySQL I MVC - chociaż boje się jej trochę czytać jak narazie

oraz aktualnie jestem w połowie FLASH I PHP - jednak jest to ksiązka oparta na obiektach i klasach które jak dla mnie są jeszcze nie jasne i nie zbyt wiele wynoszę z tej książki.

Także chciałbym coś poruszyć dalej w kierunku PHP ale chyba coś na średnim albo zaawansowanym poziomie by ruszyć porządnie te klasy i obiekty.
Co byście mi poradzili ?

Tylko prosze bez zbędnych postów z manualem. Ponieważ znam tą strone i zaglądam tam gdy potrzebuje jakiejś pomocy.
IceManSpy
Pisać, pisać i jeszcze raz pisać. Sam czytam różne książki, ale po przeczytaniu a nawet przeanalizowaniu skryptu, jeśli sam go nie przepiszesz i nie odpalisz na kompie to mało się nauczysz. Przynajmniej ja tak mam. Poza tym zadaj sobie jakieś projekty czy zadania np dzisiaj robię mini blog. I piszesz, planujesz jak go zrobić itd. A kiedyś może rozbudujesz go i będzie służył innym winksmiley.jpg
vokiel
Przede wszystkim praktyka. Oczywiście, żeby nie błądzić po omacku dobrze jest przeczytać kilka książek, wtedy masz pełniejszy obraz języka, wiesz mniej więcej co i jak można zrobić, zostaje tylko doczytać szczegóły.

O książkach było już tu wiele tematów, poczytaj, nie ma sensu, żebyśmy ponownie to samo pisali.
Masz tu na szybko kilka wątków:
PHP5. Obiekty, wzorce, narzędzia, "Najcięższa" książka o OOP w PHP5
PHP5. Zaawansowane programowanie, Dla tych bardziej zaawansowanych
PHP i książka do oopu
High Performance MySQL, czy wartko kupić?
Micchaleq
Witam,

Oczywiście pisze i pisze i piszę.

Stworzyłem już sobie sklep internetowy forum co również może oznaczać blog.
Oczywiście wspomagałem się książką, ale jest to tak napisane, że kod nie jest przejrzysty i ewidentnie brakuje mi tych funkcji i klas ponieważ mniej więcej wiem jak działają^^ ale ich nie potrafię pisać.

PHP5. Zaawansowane programowanie - na temat tej ksiązki bardzo wiele pozytywnych opini usłyszałem jednak nie ma jej nigdzie dostepnej a z komputera bardzo żle mi się czyta.
Wicepsik
Cytat(Micchaleq @ 1.10.2010, 16:01:08 ) *
nie ma jej nigdzie dostepnej a z komputera bardzo żle mi się czyta.

Na allegro na pewno dostaniesz ją. Możesz także napisać na tym forum temat dotyczacy o kupnie książki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.