Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Potrzebuje pomocy ze skryptem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Waloch016
Witam mam mały problem ze skryptem. Mianowicie mam skrypt który powinien wysylac dziwczyny do pracy ale tego nie robi zauwazacie jakies bledy tu? :

1. if($_GET['action'] == "place") {
  2. echo "<b>Zarządzanie Dziwkami</b><br />";
  3. if(isset($_POST['submit'])) {
  4. if($_POST['submit'] == "Miejsce") {
  5. if($own['bitches'] >= $_POST['bitches'] && is_numeric($_POST['bitches']) && $_POST['bitches'] >= 0 && $_POST['bitches'] == floor($_POST['bitches'])) {
  6. if($own['ramen'] + $own['bitcheswerken'] >-$_POST['bitches']) {
  7. echo "<div class=\"dark\"><font color=\"green\" style=\"font-weight: bold\">Dziwki pracują dla Ciebie!</font></div><br />";
  8. mysql_query("UPDATE users SET bitches = bitches - '" . $_POST['bitches'] . "', bitcheswerken = bitcheswerken + '" . $_POST['bitches'] . "' WHERE id = '" . $own['id'] . "'");
  9. $own['bitches'] -= $_POST['bitches'];
  10. $own['bitcheswerken'] += $_POST['bitches'];
  11. } else {
  12. echo "<div class=\"dark\"><font color=\"red\" style=\"font-weight: bold\">Nie masz tyle pomieszczeń!</font></div><br />";
  13. }
  14. } else {
  15. echo "<div class=\"dark\"><font color=\"red\" style=\"font-weight: bold\">Nie posiadasz tylu dziwek!</font></div><br />";
  16. }
  17. }
  18.  
  19. if($_POST['submit'] == "Halen") {
  20. if($own['bitcheswerken'] >= $_POST['bitches'] && is_numeric($_POST['bitches']) && $_POST['bitches'] >= 0 && $_POST['bitches'] == floor($_POST['bitches'])) {
  21. echo "<div class=\"dark\"><font color=\"green\" style=\"font-weight: bold\">Twoje dziwki zarabiają na Ciebię!</font></div><br />";
  22. mysql_query("UPDATE users SET bitches = bitches + '" . $_POST['bitches'] . "', bitcheswerken - bitcheswerken - '" . $_POST['bitches'] . "' WHERE id = '" . $own['id'] . "'");
  23. $own['bitches'] += $_POST['bitches'];
  24. $own['bitcheswerken'] -= $_POST['bitches'];
  25. } else {
  26. echo "<div class=\"dark\"><font color=\"red\" style=\"font-weight: bold\">Nie masz tyle pracy dla dziwek!</font></div><br />";
  27. }
  28. }
  29. }
  30. echo "Dziwki zarabiają 15&euro; na godzinę.<br /><br />
  31.  
  32. <b>W tej chwili masz:</b><br />
  33. Wszystkich dziwek: <b>" . groot($own['bitches'] + $own['bitcheswerken']) . "</b><br />
  34. Dziwek bez pomieszczenia: <b>" . groot($own['bitches']) . "</b><br />
  35. Dziwek w pracy: <b>" . groot($own['bitcheswerken']) . "</b><br />
  36. Dziwek z pomieszczeniem: <b>" . groot($own['ramen'] - $own['bitcheswerken']) . "</b><br />
  37. <form method=\"post\">
  38. <center>
  39. Liczba:<br />
  40. <input type=\"text\" name=\"bitches\" class=\"input\" size=\"3\"><br />
  41. <input type=\"submit\" name=\"submit\" class=\"submit\" value=\"Do pracy!\" />
  42. <input type=\"submit\" name=\"submit\" class=\"submit\" value=\"Usuń z pracy\" />
  43. </center>
  44. </form>";
freqfreq
Przede wszystkim brakuje jednego bracketa zamykającego

(...)
echo "<div class=\"dark\"><font color=\"red\" style=\"font-weight: bold\">Nie masz tyle pracy dla dziwek!</font></div><br />";
}
}
}
}
echo "Dziwki zarabiają 15&euro; na godzinę.<br /><br />
(...)
Waloch016
Cytat(freqfreq @ 3.10.2010, 00:05:41 ) *
Przede wszystkim brakuje jednego bracketa zamykającego

(...)
echo "<div class=\"dark\"><font color=\"red\" style=\"font-weight: bold\">Nie masz tyle pracy dla dziwek!</font></div><br />";
}
}
}
}
echo "Dziwki zarabiają 15&euro; na godzinę.<br /><br />
(...)

chyba jednak nie gdyż po dodaniu go wywala błąd: Parse error: syntax error, unexpected '}' in /var/www/virtual/ridersrawicz.cba.pl/ingame/bitch.php on line 181
chomiczek
Mnie jednak się wydaje, że brakuje tego }

Dałbym go na sam koniec, po echo i wtedy parser się nie burzy

BTW a pisząc, że skrypt nie działa co masz na myśli?

zrób może:
  1. echo '<pre>';
  2. print_r($own);
  3. echo '</pre>';

i sprawdź czy Ci wypluwa to co powinno
Waloch016
Cytat(chomiczek @ 3.10.2010, 11:20:04 ) *
Mnie jednak się wydaje, że brakuje tego }

Dałbym go na sam koniec, po echo i wtedy parser się nie burzy

BTW a pisząc, że skrypt nie działa co masz na myśli?

zrób może:
  1. echo '<pre>';
  2. print_r($own);
  3. echo '</pre>';

i sprawdź czy Ci wypluwa to co powinno

Piszac ze skrypt nie dziala mam na mysli to ze: mam opcje zarzadzanie dziewcyznami klikam i powinienem moc wyslac je do pracy lub z tej pracy usunac je jednak po wpisaniu wartosci ze zlozmy chce poslac 10 dziewczyn ani przycisk pracuj ani usun spracy nie odpowiada co dziwniejsze nie wyswietla sie blad. A co do bracketa zaraz po echo wywala mi dalej blad ze unexpected "}" a jesli dam po napiscie to poprostu mam napis z z nawiasem.

Może zamieścić tu cąły plik albo na gg wyslac?? jakby co to moj numer gadu : 5936207
jesus61
A tak w ogóle to przyciski masz:
  1. <input type=\"submit\" name=\"submit\" class=\"submit\" value=\"Do pracy!\" />
  2. <input type=\"submit\" name=\"submit\" class=\"submit\" value=\"Usuń z pracy\" />

A w skrypcie masz tylko:
  1. if($_POST['submit'] == "Miejsce") { // w linijce 4
  2. if($_POST['submit'] == "Halen") { // w linijce 19

Więc raczej nie zadziała winksmiley.jpg

I brakuje / zamykającego input w 40 linijce biggrin.gif
Waloch016
Cytat(jesus61 @ 3.10.2010, 13:02:20 ) *
A tak w ogóle to przyciski masz:
  1. <input type=\"submit\" name=\"submit\" class=\"submit\" value=\"Do pracy!\" />
  2. <input type=\"submit\" name=\"submit\" class=\"submit\" value=\"Usuń z pracy\" />

A w skrypcie masz tylko:
  1. if($_POST['submit'] == "Miejsce") { // w linijce 4
  2. if($_POST['submit'] == "Halen") { // w linijce 19

Więc raczej nie zadziała winksmiley.jpg

Podpowiesz jak to poprawićquestionmark.gif

Poprawiłem przyciski na:
  1. <input type=\"submit\" name=\"miejsce\" class=\"submit\" value=\"Do pracy!\" />
  2. <input type=\"submit\" name=\"halen\" class=\"submit\" value=\"Usun z pracy\" />

Ale dalej nic
jesus61
Cieżko coś poprawiać jak nie widać całości (bo to nie jest całość prawda ?)
ale hmmmm zobaczmy....
w linijce 4 zmień "Miejsce" na "Do pracy!"
w linijce 19 zmień "Halen" na "Usuń z pracy"
i dodatkowo w linijce 22 masz błąd, ma być:
  1. mysql_query("UPDATE users SET bitches = bitches + '" . $_POST['bitches'] . "', bitcheswerken = bitcheswerken - '" . $_POST['bitches'] . "' WHERE id = '" . $own['id'] . "'");

a przyciski mają zostać z parametrem name="submit" czyli

No i chyba tyle.
Waloch016
Dzieki wielkie juz działa elegancko biggrin.gif Lap "Pomógł" winksmiley.jpg dzieki jeszce raz. Temat do zamkniecia .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.