Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][PHP]FPDF i header
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jacusek
Witam.
Rozpocząłem przygodę z css.
Mam skrypt, do którego dołączam plik css. Jest to skrypt który generuje pdfa z biblioteki fpdf, który zaczyna się:
  1. <head>
  2. <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="styl.css">
  3. </head>
  4. <?php
  5. //dalej znajduje się case odpowiedzialny za wyszukiwanie i drukowanie plików

Bez częsci header plik działa bez zarzutu, a z headerem generuje następujący błąd:
FPDF error: Some data has already been output, can't send PDF file

Czy jest jakiś sposób żebby to obejść. Bo jednak chciałbym móc skorzystać z css-u.

nospor
No ale jak generujesz pdf i chcesz go zwrocic w przeglądarce to nie mozesz nic innego do przeglądarki wyslac - stad ten blad.

No i po co ci w ogóle css przy generowaniu pdf? Co ma piernik do wiatraka?
skowron-line
Nie ma opcji korzystania z css w fpdf.
CuteOne
Przed znacznikiem <?php znajduje się kod HTML

1.  
  2. <?php
  3.  
  4.  
  5. ?>
  6.  
  7. <head>
  8. <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="styl.css">
  9. </head>
  10. <?php
  11. //dalej znajduje się case odpowiedzialny za wyszukiwanie i drukowanie plików
  12.  
  13.  
  14. ?>

EDIT:: użyj mpdf
jacusek
Kurcze, ale szybkie odpowiedzi.
@nospor - wiem o tym, że nie można wysłać header i jednocześnie pdfa - ja się po prostu zastanawiałem czy to się da jakoś ominąć.
CSS - jak pisałem na początku dopiero się uczę i chce żeby ta strona wyszukiwarki jakoś wyglądała, a nie chce mi się tego robić w każdym miejscu osobno.

@CuteOne
Na to szczerze mówiąc wpadłem, ale już przetestowałem i niestety nie jest to skuteczne.
skowron-line
No ale po co Ci css w pdf ie questionmark.gif
jacusek
Ten sam plik w casie generuje pdf i jesdnocześnie jest wyszukiwarką. Tak teraz mi się wydaje, że jak "wyrzucę" poszczególne case do osobnych plików to pewnie zadziała, a css może sobie zostać.
CuteOne
Tak właściwie to po ką cholerę ci ten css w HTML?? Ściągnij sobie MPDF i zapisz wygląd pdf'a do osobnego pliku np.

pdf_templates.php

1. <?php
  2.  
  3. $write = '<style type="text/css" media="all">@import "css/pdf.css";</style>
  4. <div id="divek">traalal</div>';
  5. ?>

create_pdf.php
  1. <?php
  2.  
  3. define('FPDF_FONTPATH','font/');
  4. include 'pdf/mpdf.php';
  5. include 'pdf_templates.php';
  6.  
  7. $mpdf=new mPDF('ISO-8859-2');
  8. $mpdf->setHTMLFooter('<div align="right"><font style="font-size:11px; font:italic"><b>{PAGENO}/{nbpg}</b></font></div>') ;
  9. $mpdf->AddPage('','','','1','',8,8,5,5,5,5);
  10. $mpdf->WriteHTML(iconv("ISO-8859-2","UTF-8",$write));
  11. $mpdf->Output('folder_pdf/moj_wlasny_pdf.pdf','F');
  12. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.