Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Curl i pliki Cookie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rocichy
Witam wszystkich!!
Mam mały problem polegający na logowaniu na stronie i pozniejsze przejscie na ta strone.
Ogólnie chcem uzyskac efekt taki ze Użytkownik loguje sie na stronie A ta strona za pomoca curla loguje sie na innej B i chpdzo o taki efekt zeby user mogl przejsc na strone B juz bez ponownego logowania sie na niej. Czyli dokladnie przechwyceniu plikow cookies z curla do strony B.

Znalazlem na innym forum ten sam problem ale tam nikt nie odpisal link może ktoś ma jakiś pomysł.

Kodu nie wklejam bo w podanym linku jest podany przyklad.
Fifi209
i aż trzech tematów potrzebujesz?

Na szczęście nie zrobisz czegoś takiego smile.gif
rocichy
Prozba do admina niech usunie te posty i zostawi jeden smile.gif Cos serwer sie chyba przycioł.

A moze ktos ma pomysl jak takie cos mozna uzyskac aby uzytkownik nie widzial pola logowania na tej drugiej stronie.
smagul
Nie istnieje możliwość zapisania ani odczytania cookie dla innej domeny niż własna, przynajmniej z poziomu PHP.
Jeśli chodzi o pierwszą część, to wystarczy w curlu ustawić:
  1. curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');

po wykonaniu curla w pliku cookies.txt będziesz miał: Domenę, ścieżkę, czas wygaśnięcia, nazwę i wartość, wystarczy zrobić fopen.
rocichy
Cytat(smagul @ 8.10.2010, 16:00:37 ) *
Nie istnieje możliwość zapisania ani odczytania cookie dla innej domeny niż własna, przynajmniej z poziomu PHP.
Jeśli chodzi o pierwszą część, to wystarczy w curlu ustawić:
  1. curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');

po wykonaniu curla w pliku cookies.txt będziesz miał: Domenę, ścieżkę, czas wygaśnięcia, nazwę i wartość, wystarczy zrobić fopen.

Z tym plikiem cookies.txt to wiem. Tak sie domyślałem ze nie da sie tego zrobic ale lepiej jeszcze zapytac smile.gif Dzieki za odpowiedz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.