Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Koreafilm.eu - poszukuję programisty
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
teck
Witam, nazywam się Wojciech Okuszko.
Jestem właścicielem martwego już właściwie serwisu o kinie Koreańskim, koreafilm.eu
Przez kilka ostatnich lat współpracowałem z wieloma programistami/wolontariuszami którzy mieli napisać serwis za możliwość podpisania się pod nim i umieszczeniem go w portfolio. To nie wypaliło zupełnie, skończyło się na tym że każdy zaczynał, ale nikt nie doprowadził sprawy do końca. Ostatni programista zaczął w Listopadzie 2009 a strona ciągle nie działa......

Tak więc, wracając do tematu.

Zdaję sobie sprawę że serwis jak ten w normalnej firmie kosztowałby mnie kila jak nie kilkanaście tysięcy złoty, niestety nie posiadam tak dużych pieniędzy.
Jednak biorąc pod uwagę moją historię z wolontariuszami jestem w stanie zapłacić rozsądne pieniądze jeżeli współpraca będzie się odbywała na dobrych warunkach a serwis zacznie działać w rozsądnym czasie.

Cały serwis należy napisać od podstaw więc zdaję sobie sprawę że może to potrwać.

Chętnych proszę o kontakt na mój email: wojciech.okuszko@koreafilm.eu lub gg: 1206014
Puciek
To w koncu nie posiadasz tak "duzych" pieniedzy (4 srednie krajowe to nie majatek) czy jednak masz "rozsadne pieniadze" ?
teck
Cytat(Puciek @ 9.10.2010, 08:47:14 ) *
To w koncu nie posiadasz tak "duzych" pieniedzy (4 srednie krajowe to nie majatek) czy jednak masz "rozsadne pieniadze" ?

Co do średnich krajowych to się nie orientuję nawet jak to teraz jest no i to zależy z jakiej części Polski jesteś.

Ja myślę że mogę się dogadać tak do 2000 zł.
Puciek
Cytat(teck @ 9.10.2010, 09:49:37 ) *
Co do średnich krajowych to się nie orientuję nawet jak to teraz jest no i to zależy z jakiej części Polski jesteś.

Ja myślę że mogę się dogadać tak do 2000 zł.
2000 za tydzien ? Za miesiac ? Bo chyba nie za calosc

A srednia krajowa ma to do siebie ze jest niezalezna od czesci polski (hence the name) i wynosi jakiestam 3,3k
teck
To chyba nie przeczytałeś mojego ogłoszenia zbyt dokładnie, co ?
Napisałem że zdaję sobie sprawę że w normalnych okolicznościach gdybym poszedł z tym do firmy zapłaciłbym do kilkunastu tysięcy złoty i napisałem też że nie mam takich pieniędzy, gdybym je miał, uwierz mi nie pisałby tu teraz z Tobą a strona już dawno by działała.

Mogę dać do 2000 zł za całość, jestem entuzjastą, nie zarabiam na tym i wątpię żebym kiedy kol wiek zaczął, moim ewentualnym marzeniem z tym związanym jest to żeby strona zarobiła kiedyś sama na siebie żebym nie musiał do niej dopłacać bo to też mnie kosztuje.

Jeżeli moja oferta Ci nie pasuje, niema problemu. Ale to nie znaczy że ktoś się tego nie podejmie.
Wcześniej znajdowałem wolontariuszy więc myślę że i teraz mi się uda. Jeżeli nie na tym serwisie to na innym.
Puciek
To ja ci zadam pytanie, ile kosztowala cie ta "darmowa" praca ? Ile godzin zmarnowales na uzeranie sie wolontariuszami, na szukanie ich, na przekonywanie ich ze im sie to oplaca ? I mimo tych wszystkich godzin - nadal efekt jest taki ze trzeba to wywalic do hasioka i napisac od nowa.
A teraz policz sobie ze gdybys te godziny przepracowal to mialbys juz pewnie okolo polowe tego co jest potrzebne na zamowieie tego projektu w profesjonalnej firmie.
teck
Szczerze mówiąc to nie namawiałem nikogo jakoś specjalnie, po prostu się do mnie zgłaszali, dogadywaliśmy się i tyle.
Ale to fakt że jeżeli bym zapłacił to strona już dawno by działała.
Jednak jak Ci napisałem, jestem entuzjastą, nie zarabiam wiele a powiedzmy 10000zł to dla mnie naprawdę dużo.
Dla tego napisałem że jestem w stanie zapłacić do 2000, bo tyle jestem realnie w stanie, słuchaj nie musisz się na to zgadzać.
Jak sam napisałeś na swoim blogu:
"I najważniejsze, jeżeli się nie podoba - w********."
Więc o co tak naprawdę Ci chodzi ?
Puciek
Cytat(teck @ 9.10.2010, 10:08:51 ) *
Szczerze mówiąc to nie namawiałem nikogo jakoś specjalnie, po prostu się do mnie zgłaszali, dogadywaliśmy się i tyle.
Ale to fakt że jeżeli bym zapłacił to strona już dawno by działała.
Jednak jak Ci napisałem, jestem entuzjastą, nie zarabiam wiele a powiedzmy 10000zł to dla mnie naprawdę dużo.
Dla tego napisałem że jestem w stanie zapłacić do 2000, bo tyle jestem realnie w stanie, słuchaj nie musisz się na to zgadzać.
Jak sam napisałeś na swoim blogu:
Więc o co tak naprawdę Ci chodzi ?
Jak widac oslu nie wytlumaczysz
teck
Żegnam i dziękuję za zniszczenie mojego ogłoszenia.
krzysztof_kf
Cytat(Puciek @ 9.10.2010, 10:27:34 ) *
Jak widac oslu nie wytlumaczysz

Dla czego twoim zdaniem teck jest osłem ? to że dał takie ogłoszenie czego nie rozumiesz bo ja wszystko rozumiem powstrzymuj się od takich głupich tekstów takich jak jesteś głu... osł... debil... twoje wypowiedzi na forum w 100% dają użytkownikowi do zrozumienia twoje obraźliwe sugestie .

Cytat(teck @ 9.10.2010, 10:34:36 ) *
Żegnam i dziękuję za zniszczenie mojego ogłoszenia.

Dam ci radę nie słuchaj się go

pozdro. i powodzenia .

phpion
Wyjątkowo (chyba) jestem tego zdania co Puciek. Moim zdaniem szukasz jelenia, który napisze ci serwis za friko (te 2k to dla zamydlenia oczu). Dlaczego? Piszesz, że jesteś entuzjastą, ale nie posiadasz funduszy na zapłatę za pracę. No ale:
Cytat(teck @ 9.10.2010, 09:44:12 ) *
Przez kilka ostatnich lat współpracowałem z wieloma programistami/wolontariuszami

Kilka lat? Odkładając przez kilka lat (powiedzmy 3 lata1) po np. 200 zł uzbierałbyś 7200 zł, 250 zł dałoby 9000zł. Po co to piszę - przecież zacytowałeś Pućka:
Cytat

Dlatego, żeby może otworzyć oczy osobom, które podjęłyby się napisania tego za możliwość umieszczenia w portfolio (kurde, też mi rekompensata...). Pisanie, że nie dysponuje się kwotą do zapłaty jest śmieszne i żałosne. Czy w innych "gałęziach" też tak mówisz? "Poproszę 2 chleby, niestety nie mam kasy, ale może pani mówić, że jem pani chleb". Za chwilę pewnie usłyszę żebym "w...ł" więc to czynię. W...m! i życzę kolejnych lat tworzenia serwisu.

1 Ale trafiłem! http://forum.php.pl/index.php?showtopic=73675

No koniec jeszcze to:
Cytat(teck @ 9.10.2010, 09:44:12 ) *
Cały serwis należy napisać od podstaw więc zdaję sobie sprawę że może to potrwać.

Nie dość, że nie płacisz, to jeszcze wymagasz napisania tego od 0. Przecież to co jest ma już całkiem sporą funkcjonalność. Ehhh...
erix
Ja tu nie będę omawiał merytoryki postów, czy coś.

Ale nazywanie innych osłami? ~Puciek, nie pierwszy raz masz niewyparzony język, ale tym razem nie mam zamiaru się z Tobą patyczkować: dostałeś moderkę do odwołania. Inni użytkownicy, to też ludzie; wcale nie widzę powodu, dla którego miałbyś się uważać za nadczłowieka, a innych za osłów. Jeśli takim jesteś (nadczłowiekiem), proponuję przejść do nadŚwiata i nie truć życia nam, zwykłym ludziom.

Radykalnie, bo to już któryś raz z kolei. Tyle miałem do powiedzenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.