Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Netbook
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
general284
Za rok wybieram się do technikum informatycznego. Potrzebuję do tego czasu netbooka. Cena do 1400-1500zł..
mam takie wymagania

Cytat
- Programowanie w PHP,
- Bezproblemowe i wygodne (Programowanie w xHTML,CSS,
- Programowanie w JavaSctipt & Ajax),
- Możliwie długa wytrzymałość baterii,
- Windows XP/7,
- Wi-fi

Jeszcze takie pytanie z innej beczki... czy w technikum na lekcjach można używać netbooków w celu..notowania?

Pozdrawiam.
kwiateusz
Cytat(general284 @ 10.10.2010, 11:33:52 ) *
Jeszcze takie pytanie z innej beczki... czy w technikum na lekcjach można używać netbooków w celu..notowania?

Nawet na wiekszosci studiów nie pozwalają na taki sposob notowania (na cwiczeniach), a co mowic o technikum. Chociaż wyjątki sie zdarzają zapewne, ale ja nie słyszałem
yevaud
za rok za te cene kupisz szybszego notebooka o 2/3
NuLL
Programowanie na netbooku nie moze byc wygodne - ekran, klawiatura, ram ...
Wykrywacz
@Null bez jaj, ale php..... procek 1,6 i 1-2 gb ramu, raczej starczają na eclipsa/zenda/cokolwiek do php/c#/javy.... Już nie róbmy jaj. Ja rozumiem że ty bez i7 i 8gbram oraz monitora 24cale, nawet nie siadasz do tematu, ale konfiguracja dowolnego netbooka wystarcza przeciętnemu programiście na wygodną pracę.

Odnośnie klawiatury to da się przyzwyczaić, odnośnie monitorka już nie, do wygodnej pracy za mały. Odnośnie pozwalania bądź nie, to mogą cie na da dobrą sprawę w zupę pocałować, żaden przepis w polskim prawie nie zakazuje przynoszenia i notowania czegokolwiek na komputerze, a wewnętrzne regulaminy mogą sobie wsadzić nie powiem gdzie bo to wulgarne, bo na dobrą sprawę w świetle prawa przestrzeganie go jest sprawą dobrowolną, a już np. zawieszenie czy cokolwiek innego za nie przestrzeganie go już nie jest.
phpion
@Wykrywacz:
Prawo to jedno, a realia to drugie. Aczkolwiek przyznam, że gdy byłem na 5 roku to zdarzały się przypadki laptopów na wykładach. Czy służyły do notowania? Kłóciłbym się hehe. Mnie osobiście wkurzałby dźwięk X rąk stukających w klawiatury, nie mógłbym się skupić na krzyżówkach winksmiley.jpg
general284
To może powiecie jakiego polecacie mi netbooka przystosowanego do moich wymagań?smile.gif Bardzo bym prosił o linki i ewentualnie dane sprzętu.
vokiel
Netbooki w większości mają 10" ekran. Może lepiej zainteresować się małymi notebookami, które mają chociaż 12", a nie są wcale droższe.

Netbook do 1,5k: U160
Notebook do 1,6k: Acer AS5336

Ja miałem to szczęście, że na studiach nikomu nie przeszkadzało, że zamiast notatników nosiłem notebooka. Czasem zdarzali się wykładowcy, którzy nie wierzyli, że można szybciej notować na klawiaturze niż ręcznie. Zdarzały się osoby, którym to klikanie przeszkadzało, zwłaszcza na zarządzaniu, gdzie zdarzały się wykłady w stylu przepisywania slajdów, ale jak na pierwsze kolokwium, na specjalnie przygotowanej stronie dla kierunku zobaczyli wszystkie obowiązujące wykłady w wordzie, gdzie wystarczyło tylko zrobić kolumny i były gotowe ściągi, to później zawsze miałem wolne miejsce w pobliżu gniazdka.
l0ud
Może jakiś zdezelowany UL20A?
motyl-pl
Szczerze polecam cacuszko tego typu:
Msi u210

Matryca: 12,1 Cala
Ram: 2 GB
Dysk: 250 GB
Procek: 1,6 Ghz
Dodatkowo: blututh, wifi b/g/n, czytnik kart 4 w 1, sieciówka 10/100/1000, kamerka 1,3 mpx, mikrofon.
Bateria: 8 komorowa
System: Win 7 home

Uwagi:
1. Po 3-4 godzinach bolą oczy od tak małej matrycy.
2. To nie jest wygoda pracy tylko męczarnia .. więc netbooka polecam dla mocno zdeterminowanych smile.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.