Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Sphinx] Ilość znalezionych rekordów z jednej tabeli
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Walian
Mam obecnie zrobiony "zmiksowany indeks" zawierający zarówno produkty, jak i oferty przynależące do tych produktów. Tak więc indeks zawiera dużo zduplikowanych danych, ale póki co pozwolił na bezproblemowe wyszukiwanie danych.

Mam tylko jeden mały problemik - po wywołaniu zapytania zwraca mi np. liczbę 7000 ($result['total_found']) określającą ile znalazł pasujących rekordów.

Ale to jest suma produktów + ofert, a ja potrzebuję ilość samych produktów, których w danym wypadku jest ok. 4000 - jak to zrobić?
wookieb
Zadać zapytanie, które zlicza produkty a nie oferty.
Walian
Chyba mnie nie zrozumiałeś, ale mniejsza o to, bo poradziłem sobie stosując grupowanie.
Teraz mam inny mały problemik - wyszukuję produkty wg ich nazwy, ale chcę je dodatkowo przefiltrować wg nazwy sklepu, czyli ograniczyc znalezione produkty tylko do tych, ktore są sprzedawane w sklepie o danej nazwie. Chodzi tu po prostu o wyszukiwanie wg nazwy, ale w osobnej kolumnie.
Nie znalazłem czegoś w stylu "SetFilterString". Jak to zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.