Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Ustawianie relatywnosci komorek w tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
solari
Witam serdecznie,
czy istnieje jakis sposób dzieki ktoremu mozna przykladowo kopiowac zawartosc jednej komorki ? Chodzi mi o to ze mam 2 komorki w tabeli i chciabym aby przy zmianie wartosci jednej z nich automatycznie aktualizowała sie ta druga.
sadistic_son
Nie wiem czy dobrze rozumiem o co Ci chodzi ale jesli tak to Twoj problem jest raczej bez sensu. Skoro edytujesz jedna komorke to edytuj od razu druga:
  1. $query="UPDATE tabela SET komorka1='x1x1x1' WHERE id=$id"; //edycja pierwszej komorki
  2. mysql_query($query);
  3. $query="UPDATE tabela SET komorka2='y1y1y1' WHERE id=$id"; //edycja drugiej
  4. mysql_query($query);
solari
;] nie tak łatwo ;] pracuje na Oscommerce i chciałbym stamtad aktualizowac baze danych. W sensie ze jeden stan byłby wspólny dla 2 przedmiotow. Po zakupie obywa stany by sie zmieniały. To samo jesli bym ustawil jakas wartosc w jednym produkcie, to chcialbym aby to drugie pole tyle samo wynosiło , dlatego tez pytam sie o takie powiaznie czy instnieje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.