Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Specyficzne wykonanie obcego kodu w moim skrypcie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mario1973
Potrzebuję w pewnym skrypcie dodatkowo uruchomić obcą procedurę za pomocą np. include, albo czegokolwiek innego (płatność sms). Czy możliwe jest wykonanie tego obcego kodu w ten sposób, żeby do niego nie przekazać żadnych bieżących zmiennych, ale jednocześnie, żeby te zmienne przywrócić przed kontynuowaniem reszty ?

Realne czy abstrakcja ?

M
lord2105
sprecyzuj bardziej swój problem bo jak na razie dla mnie to pomieszanie z poplątaniem...
Mephistofeles
Chodzi o sandbox? Nie jestem pewien, ale sprawdź czy eval + file_get_contents nie załatwi sprawy.

Chwila szukania: http://php.net/manual/en/runkit.sandbox.php
Mario1973
Cytat(lord2105 @ 11.12.2010, 21:39:44 ) *
sprecyzuj bardziej swój problem bo jak na razie dla mnie to pomieszanie z poplątaniem...

Chodzi o to, że ten kod obsługujący płatność sms sam z siebie pracuje poprawnie - nie potrzebuje do działania żadnych danych. Odkryłem jednak, że jeśli np. przed jego wykonaniem jakakolwiek zmienna $_POST zawiera specyficzne znaki, to ten kod odmawia posłuszeństwa..... kicha. Próbuję ominąć ten problem, jak się nie da, to oleję go i wybiorę coś innego, ale chciałbym to odpalić.

M
lord2105
i tak do końca nie wiem co masz na myśli, ale możne przechowywać zmienne które są ci potrzebne w sesji?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.