Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Gdzie jest błąd?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mackos
Witajcie!
Mam drobną aplikacje która działa na onchange, znaczy działa ale nie działa - a dokładniej, mam kilka funkcji napisanych w ten sam sposób ale operujących na innych zmiennych i działają, ostatnia funkcja jednak nie chce działać i za nic w świecie nie mogę odgadnąć dlaczego.
Dlatego proszę was o pomoc w znalezieniu błędu.
Tak wygląda java script:
  1. <script type="javascript">
  2. function Godzina() {
  3.  
  4. var godzina = document.getElementById('godzina');
  5.  
  6. var wartgodz = document.getElementById('wartgodz');
  7.  
  8. switch (godzina.value) {
  9.  
  10. case '0' : wartgodz.innerHTML = 'O godzinie: <select name="godzina"><option value="13">13</option><option value="14">14</option><option value="15">15</option><option value="16">16</option><option value="17">17</option><option value="18">18</option><option value="19">19</option></select>'; break;
  11.  
  12. default : wartgodz.innerHTML = 'O godzinie: <select name="godzina"><option value="9">9</option><option value="10">10</option><option value="11">11</option><option value="12">12</option><option value="13">13</option><option value="14">14</option><option value="15">15</option><option value="16">16</option><option value="17">17</option><option value="18">18</option><option value="19">19</option></select>'; break;
  13. }
  14.  
  15. }

I html:
  1. <select name="odbior" id="godzina" onchange="Godzina()">
  2. <option value="0">Dzisiaj</option>
  3. <option value="1">Jutro</option>
  4. <option value="2">Pojutrze</option>
  5. <option value="3">Za 3 dni</option>
  6. <option value="4">Za 4 dni</option>
  7. <option value="5">Za 5 dni</option>
  8. <option value="6">Za 6 dni</option>
  9. <option value="7">Za tydzień</option>
  10. </select>
  11. <div id="wartgodz"></div><br />

Z góry dziękuje za pomoc
CuteOne
Następnym razem zamiast lecieć na forum:: Ściągnij Operę -> narzędzia -> zaawansowane -> konsola błędów -> klik wyczyść -> odśwież stronę ze skryptem -> wejdź do konsoli i zobacz gdzie masz błąd smile.gif

ps. podmień <script type="javascript"> na <script type="text/javascript"> smile.gif
Mackos
O dzięki, wiedziałem że jakiś drobny błąd.
A w chrome nie da się tak zrobić ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.